X

Yrityskylän erilaisella kesäleirillä sukelletaan työelämään

TATin koordinoiman Yrityskylän kesäleiritoiminta laajenee. Viikon kestävä päiväleiri Kesäkylä järjestetään kesäkuussa Espoossa, Kuopiossa ja Lappeenrannassa. Kesäkylässä kuudennen luokan päättävät nuoret pääsevät tutustumaan lähialueen yrityksiin ja syventämään Yrityskylässä opittuja työelämätaitoja.

Moni kuudesluokkalainen toivoo Yrityskylä-päivän jälkeen mahdollisuutta vierailla oppimisympäristössä uudelleen.

Kuudesluokkalaisille suunnattu työelämän, talouden ja yrittäjyyden oppimisympäristö muuntuu kesäkuussa kesäleiriksi. Kesäleiri järjestetään yhteistyössä kaupunkien ja lähialueen yritysten kanssa. Yrityskylän Kesäkylä pilotoitiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 kesällä Espoon kaupungin kanssa.

Kesäkylässä syvennetään työelämätaitoja

Kesäkylän tavoitteena on syventää kuudennella luokalla Yrityskylässä opittuja työelämätaitoja, tutustua työelämään ja hyödyntää omia vahvuuksia kannustavassa ilmapiirissä. Leirin aikana vieraillaan lähialueen oikeissa yrityksissä ja ratkotaan tiimeissä haastetehtäviä. Lisäksi Kesäkylässä pelataan Yrityskylä-peliä, sekä päästetään uudet ideat valloilleen. Kesäkylä sisältää myös Suomen Partiolaisten vetämän teemapäivän. Leiriviikko huipentuu viimeisen päivän päätösjuhlaan. Viikon aikana leiriläiset pääsevät myös tuottamaan Kesäkylästä videoblogia. Yrityskylä Kesäkylässä ovat mukana Etelä-Karjalan Osuuskauppa, Junttan, Kesko, Lappeenrannan Energia, Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), Nordea, OP Pohjois-Savo ja Telia.

– Moni toivoo mahdollisuutta osallistua Yrityskylä-päivään uudestaan. Kesäkylä on vastaus kuudesluokkalaisten palautteeseen ja kertoo myös siitä, että työelämä kiinnostaa aidosti nuoria. Meille on myös tärkeää, että Yrityskylä-oppimisympäristöille löytyy uusia käyttötarkoituksia myös koulujen lomakaudella, sanoo Yrityskylän johtaja Tiina-Maija Toivola.

Kesäkylät järjestetään Espoossa 5.-9.6 ja 12.-16.6., sekä Kuopiossa ja Lappeenrannassa 12.-16.6.

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Kesäkylään leiriviikon päätösjuhlan yhteydessä perjantaina 16.6. Espooseen, Kuopioon ja Lappeenrantaan klo 13-14.

Lisätiedot:

Kesäkylä Espoo: Maija Silvo, puh. 040 7233 835

Kesäkylä Kaakkois-Suomi: Jaakko Joki, puh. 040 843 4702

Kesäkylä Itä-Suomi: Karoliina Kettunen, puh. 045 787 57078

 

Yrityskylä on TATin koordinoima, kansainvälisesti palkittu suomalainen koulutusinnovaatio, jonka tarina alkaa vuodesta 2010. Yrityskylä on peruskoulun kuudensille ja yhdeksänsille luokille suunnattu yhteiskunnan, talouden, työelämän ja yrittäjyyden oppimiskokonaisuus.

Kuva: Dora Cheffi-Arab