X

Yrityskylä valittiin finalistiksi maailmanlaajuiseen koulutusalan kilpailuun

Suomalainen koulutusinnovaatio Yrityskylä on valittu finalistiksi maailmanlaajuiseen kilpailuun, jossa palkitaan vuosittain yhteiskunnallisiin haasteisiin vastaavia koulutusratkaisuja.

2014 WISE Awards Social media flyer

Yrityskylä on nimetty tänään yhdeksi finalistiksi World Innovation Summit for Education (WISE) -kilpailuun. Tämän maailmanlaajuisen kilpailun 15 finalistia edustavat innovatiivisia ja tulevaisuuteen kurkottavia koulutushankkeita, joiden takana on muun muassa kansalais- ja hyväntekeväisyysjärjestöjä sekä yksityisen sektorin toimijoita. Vuodesta 2009 järjestetty WISE Awards palkitsee vuosittain ainutlaatuisesta opetuksen parissa tehtävästä työstä, jolla vastataan ajankohtaisiin haasteisiin yhteiskunnassa.

Yrityskylä on peruskoulun kuudensille luokille suunnattu yhteiskunnan, työelämän ja yrittäjyyden opintokokonaisuus. Yrityskylä-oppimisympäristö on pienoiskaupunki, jossa oppilas työskentelee omassa ammatissaan sekä toimii kuluttajana ja kansalaisena osana yhteiskuntaa. Yrityskylä-päivään johdattaa opetussuunnitelmaan perustuva oppimateriaali. Taloudellisen tiedotustoimiston koordinoimissa Yrityskylissä vierailee lukuvuosittain yli puolet Suomen kuudesluokkalaisista.

WISE-kilpailun tämänvuotiset finalistit ovat esimerkkejä luovista ratkaisuista, joilla parannetaan koulutukseen pääsyä, opetuksen laatua sekä työllistymistä. Finaalin valituissa hankkeissa yhdistyvät perinteiset opetusmenetelmät ja uusin teknologia. Tavoitteena on muun muassa tukea erilaisia oppijoita ja vähemmistöjä, lisätä lukuinnostusta sekä opettaa yritystoimintaa.

Kansainvälisesti tunnetut koulutusmaailman vaikuttajat ovat valinneet WISE-finalistit. Loppukilpailuun mukaan päässeiden hankkeiden tulee edustaa innovatiivista ajattelua ja niillä pitää olla konkreettista vaikutusta omaan yhteisöönsä. Yhtenä valintaperusteena käytetään myös hankkeiden toistettavuutta uusille alueille.

Yrityskylän toiminnanjohtaja Tomi Alakoski iloitsee kansainvälisestä tunnustuksesta:

– Yrityskylä on ollut menestystarina Suomessa. Sillä pystytään vastaamaan nuorten koulumotivaatiota ja työelämätaitoja koskeviin haasteisiin. Samat haasteet tunnistetaan kaikkialla maailmassa, ja niiden ratkaiseminen edellyttää koulujärjestelmän uudistamista rohkeasti.

Kilpailun kuusi voittajahanketta julkistetaan syyskuussa ja palkitaan marraskuussa World Innovation Summit for Education -tapahtumassa Qatarissa. Jokainen voittaja saa 20 000 dollaria.

Lisätietoja World Innovation Summit for Education -järjestöstä sekä WISE Awardsista:

www.wise-qatar.org
awardsblog.wise-qatar.org/

Lisätietoja Yrityskylästä:

Toiminnanjohtaja Tomi Alakoski
puh. 040 501 5307, sähköposti: tomi.alakoski(a)tat.fi
www.yrityskyla.fi
www.facebook.com/yrityskyla
www.twitter.com/yrityskyla

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT rakentaa Suomea, jonka yrityksillä on osaavat työntekijät ja rohkeutta menestyä. TATiin kuuluvat myös Finnfacts ja T-Media.

Lukuvuonna 2013–2014 on toiminnassa kuusi Yrityskylä-oppimisympäristöä, jotka vierailevat 11 paikkakunnalla. Alueelliset kylät toimivat Helsingissä, Itä-Suomessa, Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla. Yrityskylän valtakunnallinen kiertue vierailee vuoden 2014 aikana Lappeenrannassa ja Porissa.