X

Yrittäjyyttä, robotiikkaa ja vastuullisuutta Varman etäTETissä 

etätet

Poikkeusajat ovat kestäneet jo vuoden, ja monelta nuorelta on jäänyt työelämään tutustumisjakso eli TET ja kesätyö välistä. Finanssiala kokoaa nyt ensimmäistä kertaa alan eri toimijat yhteen ja mahdollistaa TET-jakson suorittamisen etänä. Mukaan on lähtenyt 200 nuorta ympäri Suomea aina pääkaupunkiseudulta Lappiin saakka. 

Työeläkeyhtiö Varma on yksi viidestä toimijasta, joka on mukana valtakunnallisessa finanssialan etäTETissä. Varma on edelläkävijänä mukana tarjoamassa nuorille arvokkaita työelämäkokemuksia ja jakamassa tietoa nuorille niin Varman kuin koko toimialan tulevaisuudennäkymistä.  

Varman isännöimänä etäTET-päivänä nuoret oppivat muun muassa robotiikan hyödyntämisestä työelämässä, vastuullisuudesta sekä yrittäjyydestä.  Moninaiset uratarinat tulevat päivän aikana nuorille myös tutuiksi, eikä työhyvinvointiakaan ole unohdettu: oppilaat taukojumppaavat yhdessä kesken etäpäivän. 

”TET-harjoittelulla on ollut vuosikymmenten ajan iso merkitys nuorten ura- ja opiskeluvalinnoissa, ja siksi varsinkin näin poikkeusaikana tämän kokemuksen saamista on tuettava ja varjeltava kaikin keinoin. Samalla kun tuemme nuorten polkuja työelämään ja tarjoamme positiivisia ensimmäisiä työelämäkokemuksia, opimme itse nuorilta; tämä on meille siis win-win-tilanne, jonka vuoksi Varma tarjoaa etäTET-paikkoja yläkoululaisille nuorille”, toteaa HR,- viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Katri Viippola Varmasta. 

Lue lisää Varmasta työnantajana ja avoimista työpaikoista täältä.

 

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä koko toimialan kattava etäTET-jakso kokoaa tasavertaisesti nuoret yhteen asuinpaikasta riippumatta. Viikon ohjelma on jaettu viiden eri toimijan kesken. Mukana ovat Finanssiala ry, Danske Bank, Varma, OP ryhmä ja Nordea. Kukin toimija isännöi nuoria yhden päivän ajan. Lue Finanssiala ry:n etäTET-päivästä täältä , Danske Bankin päivästä täältä ja OP Ryhmän päivästä täältä.