X

Mun elämä, mun yritys -oppitunnin tavoitteena on auttaa nuorta ymmärtämään paremmin, miten yritykset toimivat Suomessa, mitä yrittäjyys on sekä kertoa innostavien esimerkkien kautta, millaisia nuoria yrittäjiä Suomessa on. Materiaali sopii yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille. Lataa myös Oppitunnin ohjeet opettajalle tästä.

Toiselle asteelle suunnatut TATin Bisneskurssit sisältävät talous- ja työelämäteemojen lisäksi yrittäjyysosaamisen oppimateriaalin, jonka avulla nuori tutustuu yrittäjyyteen ja oppii aloitteellisuutta, suunnitelmallisuutta, ideointia ja luovuutta. Materiaalia voi käyttää joko osina tai kokonaisena kurssina.

Opettajan aineistopankistamme löydät yllä mainittujen lisäksi paljon erilaisia materiaaleja eri kouluasteiden yrittäjyyskasvatuksen tueksi. Tutustu ja ota käyttöön.

Videot ja podcastit

Yrittäjävideot: Olemme koonneet nuorten yrittäjien tarinoita Youtube-soittolistaksi, jonka avulla saa monipuolisen kuvan siitä, miten erilaisia yrityksiä ja tapoja yrittää on olemassa.

Nuorille suunnattu #puhurahasta-podcast käsittelee yrittäjyyttä yhdessä jaksossaan. Runsaat kahdeksan minuuttia kestävässä jaksossa nuori yrittäjä Leevi Lamminsivu kertoo, miten on perustanut yrityksensä, mitä on oppinut kahden vuoden aikana ja millaista on yrittäjän arki opintojen ohessa. Jaksossa on mukana myös suositun tubettajan Roni Backin terveiset.

Kuuntele jakso Soundcloudista tai katso videona Youtubesta.

Testit ja harjoitukset oppitunneille

Yrittäjätesti: Ota selvää leikkimielisellä testillä, mitä yrittäjätyyppiä sinä edustat.

Sosiaalinen media Yrittäjän päivän -viikolla

Nostamme tällä viikolla nuoria yrittäjiä esiin myös some-kanavissamme. Erityisesti huomiota saavat Kesäyrittäjä-ohjelmaamme osallistuneet nuoret. Twitterissä @TATtalks, Facebookissa Talous ja nuoret TAT ja LinkedIn:ssä Talous ja nuoret TAT.