X

We want future! -festareilla selviää, miten härkäpapujäätelö ja muoti liittyvät kiertotalouteen

Maailman kiertotalousfoorumi WCEF2019 järjestetään tänä vuonna jälleen Helsingissä kesäkuun alussa ja sen yksi virallisista sivutapahtumista on nuorille suunnattu We want future! -festivaali.  Festivaali kutsuu nuoria keskustakirjasto Oodiin tutustumaan kiertotalouteen ja osallistumaan erilaisiin työpajoihin, näyttelyihin ja peleihin.

Ilmastonmuutoksen hillintä ja siihen sopeutuminen muuttavat yhteiskuntaa ja arkeamme. Asia mietityttää monia ja osa nuorista kokee jopa ilmastoahdistusta. Kiertotalous on keino, jolla ilmastonmuutosta ja luonnonvarojen tuhlaamista hillitään.

– Ilman ympäristöä ja luonnonvaroja talous ei rullaa eikä yhteiskunta toimi. Jokaisen pitäisi ymmärtää kiertotaloutta niin arjessa kuin työssäänkin, ja siksi meillä TATissa kiertotalous nähdään osana työelämätaitoja. Osallistumme tähän tapahtumaan, sillä haluamme levittää tätä ajattelua, pohtii TATin kiertotalousasiantuntija Päivi Kosunen.

Kiertotalouden monet ulottuvuudet ovat vielä monelle vieraita eikä tiedetä, mitä omassa arjessa voisi tehdä toisin. We want future! -festivaali antaa vastauksia näihin kysymyksiin.

– Olemme saaneet mukaan lähes 30 erilaista ohjelmanumeroa, työpajaa, näyttelyä, kiertoajelua ja kokkaussessioissa, joiden kautta kiertotalous konkretisoituu kävijöille eri muodoissaan, kertoo tapahtuman koordinaattori Liisa Lahti.

– Mahtavaa, että järjestävät tahot ovat ottaneet tapahtuman omakseen ja nyt toivomme suurta kävijämäärää tapahtumaan.

Päivän ohjelmaan kuuluu muun muassa Stadin ammattiopisto-opiskelijoiden järjestämä muotinäytös, työpajoja, joissa rakennetaan oma aurinkopaneeli, kokkaillaan sirkoista ruokaa, ja tehdään kierrätystaidetta. Kiertotalous avautuu animaation avulla, ja piirtäjä Raquel Benmergui on paikalla piirtämässä osallistujien toiveita kestävästä tulevaisuudesta. Jokainen kävijä voi pohtia omaa kiertotaloustekoaan ja kuvauttaa itsensä kiertotalouslupauksensa kanssa. Ohjelma huipentuu illalla pidettävään paneeliin, johon on saatu mukaan muun muassa Ligia Noronha, YK:n ympäristöohjelman johtaja.

Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia eikä työpajoihin ole ennakkoilmoittautumista. Tapahtuman järjestää Sitra yhteistyössä useiden muiden tahojen, kuten Talous ja nuoret TATin kanssa.

We want future! -festivaali järjestetään Oodissa tiistaina 4.6.2019 klo 10–19. Lisätietoa tapahtumasta nettisivuilta sekä Facebookista.