X

Valtakunnallisena Yrittäjän päivänä 5.9. kiitetään yrittäjiä 

Yrittäjän päivää vietetään tällä kertaa #sellainenonyrittäjä-kampanjalla. Se on kunnianosoitus yrittäjien sitkeydelle samalla kannustaen tavallisia suomalaisia kiittämään haluamiaan yrittäjiä.

#sellainenonyrittäjä-kampanja esittelee neljän suomalaisen pienyrityksen tarinan ja muistuttaa meitä siitä, miten paljon yrittäjät tekevät työtä sen eteen, etteivät yhteiskunnan rattaat pysähdy.

Kampanjavideossa valtiovallan puolesta yrittäjiä kiittää valtiovarainministeri Matti Vanhanen. Sosiaalisessa mediassa suomalaiset haastetaan kiittämään haluamaansa yrittäjää aihetunnisteen #sellainenonyrittäjä kera.

Idea Yrittäjän päivästä syntyi 90-luvulla Suomen pahimman laman jälkimainingeissa. Nyt 23 vuotta myöhemmin, yrittäjyyden asema ja arvostus ovat nousseet, mutta olosuhteet ovat monille vaikeammat kuin koskaan.

– Tänä vuonna moni yrittäjä on ollut kovilla ja monen yrityksen toiminta on koronapandemian takia vaakalaudalla. Nyt jos koskaan on syytä kiittää yrittäjiä heidän tekemästään työstä ja muistuttaa siitä, että yrittäjien ansiosta Suomessa on työpaikkoja ja verotuloja, summaa Yrittäjän päivä -säätiön puheenjohtaja, yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki. 

TAT muistuttaa Yrittäjän päivänä erityisesti nuorten yrittäjyyskasvatuksen ja yrittäjämäisen toiminnan tärkeydestä. Opettajat voivat ladata opetuksen tueksi Mun elämä, mun yritys -tuntimateriaalin käyttöönsä sekä esimerkiksi tilata Yrittäjyyskasvatuksen työkalut -kiertueen oppilaitokseensa.

Lisätietoa Yrittäjän päivästä sekä vuoden 2020 kampanjasta: yrittajanpaiva.fi sekä somesta #sellainenonyrittäjä #yrittäjänpäivä

Yrittäjä on päivänsä ansainnut!