X

Valmistu töihin! -kiertue käynnistyy

Valmistu töihin!

Nuoret ja työelämä puhuttavat laajalti, jopa Suomen ylintä poliittista johtoa. Keskustelua aiheuttaa tarve saada nuoret nopeammin työeläm

ään, ja toisaalta estää nuorten syrjäytyminen. Meillä on yli 100 000 alle 30-vuotiasta, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Työttömänä alle 30-vuotiaita on 55 000. Heistä 33 000:lla on ammatillinen tutkinto.

Ratkaisukeinoja tilanteeseen haetaan yhteiskunnan eri tahoilta. Yhtä mieltä ollaan siitä, että työ, mielekäs tekeminen ylipäätään, on paras keino kiinnittää nuori yhteiskuntaan. Eri tahojen pitäisikin sopia roolistaan nuorten työllistämiseksi, ollen liikkeellä asioita ratkoen.

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT lähtee huhtikuussa kiertueelle aktivoimaan yrityksiä palkkaamaan oppilaitoksista valmistuvia nuoria töihin. Valmistu töihin! -kiertue käynnistyy Helsingissä 13.4. Kiertue jatkaa Kuopioon (23.4.), Turkuun (2.5.) ja Ouluun (15.5.). Alkusyksystä ovat vuorossa Tampere, Lahti, Rovaniemi ja Seinäjoki. Kiertue päättyy loppusyksystä Helsingin Nuorisofoorumiin.

Tilaisuuksissa alueen yritysten edustajat ja nuoret keskustelevat nuorten tilanteesta, työllistymisestä ja etsivät niihin yhdessä ratkaisuja. Keskustelun pohjan muodostaa T-Median TAT:lle tekemät alueelliset selvitykset nuorten tilanteesta.

Lisätietoja:

Liisa Tenhunen-Ruotsalainen, johtaja
Taloudellinen tiedotustoimisto
liisa.tenhunen-ruotsalainen(a)tat.fi
m. 040 545 2198