X

Välitetään vähän enemmän

Puhutaanpa hieman välittämisestä. Sivistyssanakirja määrittää välittämisen tarkoittavan huomion kiinnittämistä, kiinnostuksen tuntemista sekä sitä, että antaa jonkun vaikuttaa emotionaalisesti itseensä. Käytännössä välittäminen on siis inhimillisyyttä ja ihmisenä olemista toiselle. Ja ihminenhän tarvitsee ihmistä, niin sanoi Tommy Tabermannkin rakastetuimmassa runossaan.

Tunteiden on jo antiikin ajalla laskettu kuuluvan yksityiseen ja järjen julkiseen elämään. Yrityksiä on johdettu näihin päiviin asti järjellä ja tunteet on piilotettu perhe-elämään. Ilmassa on kuitenkin selkeitä muutoksen tuulia. Yksityinen on yhä enemmän julkista, ei vain mediassa, vaan myös tuiki tavallisilla työpaikoilla.

Kaikki kohtaavat toisensa ihmisinä

Vierailin viime viikolla ohjelmistoyritys Kioskedissa osana TATin OK!Akatemia-seminaaria. Melko nuori ja pieni, mutta hurjan kansainvälinen, yritys huokui iloista tekemisen meininkiä. Vierailulta tarttui matkaan hienoja oppeja työkulttuurista, jossa yhteisön jäsenistä välitetään.

Ihmiset kantavat vastuuta erilaisista asioista, mutta kaikki kohtaavat toisensa ihmisinä, muistutti Kioskedin Berit Virtanen-Thewlis.

Olit sitten asiantuntija, assistentti, kehitysjohtaja tai siivooja, ei yhteisten kohtaamisten pitäisi erota toisistaan. Eihän ne vapaa-ajallakaan eroa, ei ystäväsi arvoa määrittele hänen työtittelinsä, vaan hänen persoonansa. Tapaaminen saa aina hyvät lähtökohdat, kun kumpikin osapuoli aistii toisen hyväksyvän sinut juuri sellaisena kun olet – tasavertaisena ihmisenä.

Kahvihuone on mielestäni yksi parhaita paikkoja osoittaa inhimillisyyttä ja välittämistä. Sydämeni läikähti ilosta, kun toimitusjohtajamme kysyi kiireisen arjen keskellä ohjetta juustokakkuun, jonka olin leiponut töihin syntymäpäivänäni. Katsos, sekin on ihminen, ajattelin juuri taloon tulleena ujona tyttönä. Pieni asia ratkaisi paljon.

Miten voisin helpottaa työkaverin onnistumista?

Ryhmätyö, yhteisöllisyys, tiimiytyminen. Tästähän on puhuttu jo vaikka kuinka kauan. Asioita tehdään porukalla, yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi.

Entä jos tiimityöskentely vietäisiinkin askeleen pidemmälle ja suoriutumistasi arvioisi esimiehesi sijaan kollegasi, joka määrittelisi myös palkkasi? Miten muuttaisit asennoitumistasi ympärilläsi oleviin ihmisiin?

Teesi numero kaksi: Jokainen työntekijä pohtii, miten voisi helpottaa työkaverin onnistumista.

Työyhteisö, jossa kollega turvaa toisen selustaa on luultavasti vahvempi, aikaansaavampi ja viihtyisämpi kuin yksilöllisyyttä korostava yhteisö.

Johtajan sydämen puuttuva palanen

Kolmannen viisauden ammensin seminaarissamme vieraileen Icehearts ry:n toiminnanjohtaja Ville Turkan puheenvuorosta. Icehearts on joukkueurheilun toimintamalli, jossa ennaltaehkäistään lasten syrjäytymistä sekä edistetään hyvinvointia koulun ja sosiaalityön tukena.

Turkka kertoi, kuinka luottamuksen rakentaminen joukkueen poikiin kestää kaksi vuotta. Tämän jälkeen sidettä valmentajaan ei voi katkaista millään. Jokaisen treenin aluksi valmentaja tervehtii pojat yksitellen kättelemällä ja silmiin katsomalla. Jokainen saa tuntea olevansa erityinen ja tarpeellinen, juuri se puuttuva palanen.

Kolmas teesi: Jokainen työntekijä on johtajan sydämen puuttuva palanen.

On ehkä naiivia ajatella, että suuryrityksen toimitusjohtaja kävisi kättelemässä jokaisen työntekijänsä aamuisin. Olen kuitenkin sataprosenttisen varma, että kun työntekijä ajattelee olevansa se kriittinen pala, joka auttaa johtajaa viemään yrityksensä huipulle, on työntekijällä erittäin hyvät lähtökohdat loistaa työssään.

Kiristyneessä työmarkkinatilanteessa työnantajat kilpailevat niistä kaikista parhaista työntekijöistä. Kilpailuvaltteina väläytellään muhevaa tilinauhaa, työsuhde-etuja, moderneja työskentelyvälineitä ja etätyömahdollisuutta. Yksi suurimmista valteista on kuitenkin työyhteisö, jossa jokaisesta työntekijästä välitetään.

OK!Akatemia on TATin vuosittain järjestämä kutsuseminaari opettajankouluttajille.

 

Seuraa Auria Twitterissä: @aurikohola

Bloggaaja

Auri Kohola

Tuottaja, digiviestintä

Kirjoittaja on empaattinen tehonainen, joka uskoo unelmien voimaan – myös työelämässä.