X

Työnantaja, tee tulevaisuuslupaus korona-ajan nuorille

Yrityskylän Tulevaisuuslupaus-kampanja haastaa yritykset ja muut työpaikat tarjoamaan myönteisiä työelämäkokemuksia nuorille. Kampanjan tavoitteena on myös nostaa keskusteluun se, miten korona vaikuttaa nuorten elämään. Työelämäkokemusten saaminen on vaikeutunut, koska TET-jaksoja ja kesätyömahdollisuuksia on peruuntunut.

Lapsi katsoo vasemmalle puolelleen.

TATin Nuorten tulevaisuusraportti 2020 -tutkimuksen mukaan nuoret ovat erittäin kiinnostuneita työelämästä ja he toivoisivat kouluihin lisää työelämätietoutta. Lisäksi tutkimuksen mukaan nuoret kokevat koronan myötä tulevaisuuden epävarmempana kuin vanhemmat. Jo lähes 50 Yrityskylän kumppania eri puolilta Suomea on tehnyt lupauksen, jolla he pyrkivät parantamaan nuorten mahdollisuuksia työelämään kiinnittymisessä.

Tulevaisuuslupaus-kampanja juhlistaa Yrityskylän kymmenvuotista tarinaa

Yrityskylää pilotoitiin ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Paikkana oli silloin Helsingin Tekniikan museo ja koolla yhteensä 800 kuudesluokkalaista. Tähän mennessä kansainvälisestikin maailman parhaana koulutusinnovaationa palkitun päivän Yrityskylässä on kokenut lähes 400 000 kuudes- ja yhdeksäsluokkalaista. Yrityskylä-toimintaan osallistuu tänä lukuvuonna jo 80 % kuudesluokkalaisista ja 65 % yhdeksäsluokkalaisista ympäri Suomen. Yrityskylän oppimisympäristöt sijaitsevat Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Lahdessa, Oulussa, Seinäjoella, Tampereella, Turussa ja Vaasassa tavoittaen noin 200 kunnan oppilaat opettajineen.

Yrityskylä on osoittautunut vuosien varrella tutkimusten mukaan erittäin vaikuttavaksi tavaksi opettaa lapsille ja nuorille innostavalla tavalla työelämää, taloutta ja yrittäjyyttä. Yrityskylän toimintaa tukevat kunnat, yritykset, säätiöt ja yhdistykset.

Osallistu näin

Kampanjaan voi osallistua mikä tahansa organisaatio tekemällä tulevaisuuslupauksen, joka edistää nuorten sujuvampaa siirtymistä työelämään. Oman lupaus kannattaa jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteella #tulevaisuuslupaus.

Lue lisää: tulevaisuuslupaus.fi

Yhteydenotot:
Yrityskylän johtaja Kaisa Koistinen
p. 050 530 3969
kaisa.koistinen(a)yrityskyla.fi