X

Työelämään tutustumisen uusi aika – Peruskoululaiset kurkistavat tiedealaan virtuaalisesti

Taloudellinen tiedotustoimisto (TAT) on solminut sopimuksen oululaisen pelialan yrityksen LudoCraftin kanssa Virtuaalisen tiedeTETin toteuttamisesta.

Tulevan kesän aikana rakennetaan internetiin ohjausympäristö, jossa 8.- ja 9.-luokkalaiset voivat suorittaa työelämään tutustumisjakson (TET) etätyönä tutustuen tiedealan ammatteihin.

― Viikon aikana nuorten tutkijatiimiä ohjaa joka päivä tiede- tai tutkimusalan ammattilainen, mentori. Nuoret pääsevät suoraan vuorovaikutukseen eri alojen asiantuntijoiden kanssa ja oppivat tiedealan työstä, opiskelumahdollisuuksista sekä urapoluista, hankkeen toteuttamisesta vastaava TATin virtuaalicoach Sara Peltola kertoo.

― Hanke on erittäin mielenkiintoinen, koska kohderyhmänä ovat nuoret. Tiedeala on kohtuullisen haastava aihe havainnollistettavaksi. Ydintiimimme tiedemaailmatausta antaa meille arvokasta näkemystä tutkimustyön näkyväksi tekemiseen. Hankkeessa on mielettömät mahdollisuudet pelillisyyden hyödyntämiseen, luonnehtii Oulun yliopiston pelitutkimusyksikkönä aloittaneen LudoCraftin toimitusjohtaja Tony Manninen.

Virtuaalista tiedeTETiä pilotoidaan syksyllä 2014. Oppilaitoksissa hanke on otettu innolla vastaan.

― TET-jakso kuuluu kaikkien peruskoululaisten opintoihin ja on monelle ensimmäinen kurkistus työelämään. Tavoitteenamme on laajentaa varsinkin pienten paikkakuntien nuorten TET-mahdollisuuksia ja opettaa tulevaisuuden työelämätaitoja, Peltola toteaa. Mukaan on ilmoittautunut tähän mennessä 9 pilottikoulua eri puolilta Suomea.

Virtuaalinen tiedeTET toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

LudoCraft on oululainen pelistudio, joka on erikoistunut hyötypelien ja pelillisten ratkaisujen toteuttamiseen elämän eri osa-alueille.

Lisätietoja:

Sara Peltola
Virtuaalicoach, Virtuaalinen tiedeTET
Taloudellinen tiedotustoimisto TAT
Puh. 040 745 8104
etunimi.sukunimi@tat.fi

Tony Manninen
CEO
LudoCraft Oy
Puh. 040 715 7495
etunimi.sukunimi@ludocraft.com