X

Todellista työelämää kouluihin

Mikä on mun juttu? Mille alalle soveltuisin? Näitä asioita pohtivat nuoret ympäri Suomen. Kun koulu loppuu -kiertue rohkaisee nuoria löytämään omat työelämäpolkunsa, kannustaen heitä aktiiviseen ja dynaamiseen työnhakuun.

Suomi 100 – TAT 70 -juhlavuoden kunniaksi Kun koulu loppuu -kiertue tuo 100 tilaisuutta toisen asteen oppilaitoksiin. Yhteistyössä Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kanssa järjestettävä kiertue pysähtyy 70 paikkakunnalla.

Rohkea nuori saa unelmien kesätyön

Kiertueella kerromme, miten nuoren kannattaa lähestyä työnantajia, ja erottautua sadoista muista työnhakijoista. Osa tilaisuuksista järjestetään yhteistyössä Vastuullinen Kesäduuni 2017 -kampanjan kanssa. Tällöin nuorilla on mahdollisuus keskustella suoraan työnantajien kanssa ja saada konkreettisia työnhakuvinkkejä ensi kesää varten. Tilaisuuksien nuoret osallistuvat TATin kesätyökilpailuun lähettämällä videotyöhakemuksen kunkoululoppuu.fi -sivustolle. Paras videotyöhakemus palkitaan nuoren toivomalla kesätyöllä.

Paskaduunia ei ole

Kiertueen pääviesti on osoittaa nuorille eri keinoin, että unelmien toteuttaminen työelämässä koostuu useista sivupoluista, unohtamatta kirjavaa työkokemusta ja pelotonta asennetta. Jokainen työkokemus valmistaa meitä seuraavaan vaiheeseen, aina eteenpäin kohti omia unelmiamme. Mikään työ ei ole turhaa, kaikki työkokemukset ovat tärkeitä oppimiskokemuksia. Nuori saa pohtia, millainen kesätyö auttaa juuri häntä kohti omia unelmiaan. Kun koulu loppuu -kiertueella kaikki nuoret, niin ujot kuin ulospäinsuuntautuneetkin saavat rohkaisua tulevaan ja oppivat, että epäonnistuminen voi olla myös rikkaus.

Katso kiertueella näytettävä video:

Tarkka kiertueaikataulu täällä: www.tat.fi/mika-tat/tatin-koulukiertue/

Lisätiedot:

Ida-Maria Bergman
Tuottaja, TAT kiertueet
ida-maria.bergman(a)tat.fi
puh. 040 5701615

Rohkeiden ja osaavien nuorten Suomi