X
Digitaalinen materiaali / Lukio, Ammattioppilaitos

2. Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot

Tämä oppiainekokonaisuus tarjoaa monipuolisesti eväitä etenkin liiketoiminnan kannalta kriittisiin sosiaalisiin tilanteisiin. Vuorovaikutus ja neuvottelutaidoissa opitaan ensin perusasioita ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Tämän jälkeen edetään erilaisten viestintätyylien tunnistamiseen ja varsinaisiin neuvottelutaitoihin osana kansainvälistä liiketoimintaa.

Ihmissuhdetaidoilla on valtava merkitys niin yksityiselämässä kuin työelämässäkin. Asiakassuhteita ei voi hoitaa menestyksekkäästi ilman riittäviä sosiaalisia valmiuksia. Toisaalta esimerkiksi liikeneuvottelu on hyvin pitkälti myös tekniikkalaji: sen erilaiset vaiheet ja vaihtoehdot hallitsemalla pystyy vaikuttamaan valtavasti neuvottelujen lopputulokseen.

Mukana sisältöjä tekemässä on ollut Crisis Management Initiative (CMI).

Oppiainekokonaisuuden moduulit:

  1. Vuorovaikutustaidot
  2. Neuvottelutaidot
  3. Neuvottelutekniikat
  4. Konfliktinratkaisu
  5. Vuorovaikutteinen työnhaku

***************

Bisneskurssit tarjoaa digitaalisia oppimateriaaleja toiselle asteelle

Materiaalien avulla nuoret oppivat kaupallista osaamista ja tulevaisuuden työelämätaitoja, joilla he menestyvät globaalissa toimintaympäristössä. Kurssimateriaaleja on käytössä valtakunnallisesti sekä lukioissa että ammatillisissa oppilaitoksissa. Kurssit ovat kaikkien toisen asteen oppilaitosten vapaasti valittavissa osaksi opetussuunnitelmiaan. Kurssit ovat maksuttomia sekä oppilaitoksille että opiskelijoille.

Kurssit sinun kouluusi?

Jos haluat Bisneskurssit osaksi omaa opetustasi, esittele ideasi rehtorille, jotta kurssit saadaan lisättyä koulusi kurssitarjontaan. Ilmoittaudu ilmaiseen opettajan koulutukseen tai ota yhteyttä, niin tulemme käymään. Autamme sinut alkuun ja olemme tukenasi.

Kesto: 38 viikkotuntia

Julkaisija/Tekijä: Talous ja nuoret TAT

Julkaistu: 04/2020

Avainsanat: Bisneskurssit, vuorovaikutus, viestintä, neuvottelutaidot, ihmissuhdetaidot

Siirry materiaaliin