X

Tarjoa nuorelle #parempiTET!

TAT ja S-ryhmä haastavat kaikki työnantajat tarjoamaan nuorelle innostavan TET-kokemuksen. 

TET-jakso on ollut osa peruskoulua sen synnystä lähtien. Nyt jo nelikymppinen TET on uudistunut – nykyään nuorten on mahdollista mennä TETiin yksin tai pienellä porukalla, tekemään perustyötä tai innovoimaan ja mennä tuttuun paikkaan tai löytää uusia mahdollisuuksia esimerkiksi järjestökentältä. Ennen kaikkea nuoria kannustetaan entistä enemmän miettimään TET-paikkaa myös kesätöiden näkökulmasta.

TAT ja S-ryhmä haastavat yhdessä kaikki suomalaiset työnantajat tarjoamaan nuorille TET-paikkoja ja antamaan TETissä myönteisen kuvan työelämästä. Kaupan ala on perinteisesti kiinnostanut nuoria ja S-ryhmä on varmasti yksi Suomen suurimpia TET-kokemusten tarjoajia, sillä S-ryhmän toimipaikoissa työelämään tutustuu arviolta yli 10 000 nuorta vuosittain.

Työnantaja:

  1. Tarjoa nuorelle tai useammalle organisaatiostasi TET-paikka. Jos olet yksinyrittäjä, ota tettiläinen yhdessä muiden yksinyrittäjien kanssa.
  2. Valmistaudu TET-jaksolle tekemällä työsopimus nuoren kanssa ja miettimällä valmiiksi monenlaisia työtehtäviä. Sovi vastuista työpaikalla – kuka toimii minäkin päivänä nuoren tukena, mihin kokouksiin ja tilaisuuksiin nuori otetaan mukaan jne.
  3. Ota nuori lämpimästi vastaan, kysele kuulumisia, anna palautetta ja kiitä tehdystä työstä.
  4. Kerro vinkkisi paremmasta TET-jaksosta ja haasta muita työnantajia mukaan somessa aihetunnisteella #parempiTET.

Opettaja tai opo:

  1. Pyydä nuorta lataamaan Duunikoutsi-mobiilisovellus. Hyödynnä sovelluksen sisältöjä TETiin valmistautumisessa.
  2. Tutustu yhdessä nuoren kanssa erilaisiin TET-malleihin Kunkoululoppuu-sivustolla.
  3. Kannusta nuorta miettimään TET-paikkaa siitäkin näkökulmasta, että mihin nuori voisi päästä TETin jälkeen myös kesätöihin.