X

TAT on nyt Talous ja nuoret TAT

Vuodesta 2015 lähtien kaikki tekeminen TATissa on keskittynyt nuorten talous- ja työelämätaitojen parantamiseen sekä yrittäjyyteen innostamiseen. Nyt toiminta näkyy myös nimessämme – olemme Talous ja nuoret TAT.

Palvelumme tavoittavat vuosittain reilut 320 000 nuorta, joka on yli puolet 10–19-vuotiaista suomalaisista. Peruskoulun oppilaiden, toisen ja korkean asteen opiskelijoiden lisäksi palvelemme opettajia, opinto-ohjaajia, rehtoreita ja nuorten vanhempia. Heitä tavoitimme viime vuoden aikana yli 65 000.

Emme tee tätä työtä yksin: meillä yli 250 yhteistyötahoa, jotka haluavat tehdä töitä nuorten paremman tulevaisuuden eteen.

”Todella moni yhteistyökumppanimme haluaa tehdä jotain konkreettista, jotta nuoret löytäisivät oman polkunsa ja pärjäisivät yhteiskunnassa. TAT on heille silloin luonnollinen valinta. On hienoa, että visiomme rohkeiden ja osaavien nuorten Suomesta on myös kumppaniemme tahtotila”, TATin toimitusjohtaja Kari Väisänen toteaa.

Talousongelmia ja mörköjä työelämässä

Nuorten talousosaamisen taso huolettaa. Taidot, jotka ovat tärkeä osa hyvää elämää, ovat usein puutteellisia. TATin tavoitteena on lisätä laadukkaan talousosaamisen opetusta. Nuoret itse ovat kyllä kiinnostuneita taloudesta, kun heille opetetaan sitä kiinnostavasti.

”TATin tavoitteena on saada taloustieto yläasteelle ja lukioon omaksi itsenäiseksi oppiaineeksi. Siten saamme varmasti tasapuolisen opetuksen jokaiselle nuorelle”, Kari Väisänen toteaa.

”Paljon puhutaan milleniaaleista, työn murroksesta ja uusista ilmiöistä. Kokonaispaletti näyttäytyy helposti sekavana ja aiheuttaa nuorille huolta omasta tulevaisuudesta. Yhteistyössä elinkeinoelämän ja oppilaitosten kanssa saamme nuorille viimeisimmän tietotaidon ja kannustamme heitä katsomaan työelämän suurta kuvaa – rohkealla asenteella, tasokkaalla koulutuksella ja hyvillä työelämätaidoilla nuoret pärjäävät varmasti”, Väisänen jatkaa.

TATin palvelut ja pedagogiset ratkaisut tarjoavat kunnille ja oppilaitoksille valmiin koulupolun talous- ja työelämätaitojen kartuttamiseen. Yrityskylä, Kun koulu loppuu -kokonaisuus, TATin kiertueet, Bisneskurssit, Opopassi ja Vastuullinen kesäduuni -kampanja siivittävät nuorta kohti kiinnostavaa työelämää.