X

Suomalaisille lukioille tarjotaan nyt ilmaisia business-kursseja

Taloudellinen tiedotustoimisto TATin kehittämä digitaalinen business-kurssikokonaisuus muuttuu ilmaiseksi. Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran kanssa solmitun kumppanuuden myötä kaikki lukiot voivat ottaa kurssit käyttöön suomen tai ruotsin kielellä.

Digitaalinen business-kurssikokonaisuus Yrityselämän nuoret sukupolvet on ollut Suomen lukioiden ja ammattiopistojen käytettävissä viime keväästä lähtien. Kurssikokonaisuuden toiminnanjohtaja Mikko Hakala iloitsee alkavasta yhteistyöstä.

– Haluamme tarjota nuorille kaupallista osaamista ja tulevaisuuden työelämätaitoja. Kurssien maksuttomuus tuo meidät askeleen lähemmäs nuorten tasa-arvoisia mahdollisuuksia menestyä globaalissa toimintaympäristössä, Hakala visioi.

TAT tarjoaa myös kursseihin liittyvää koulutusta opettajille ilmaiseksi.

Kiertotalous osaksi liiketoimintaosaamista

Business-kursseilla opetellaan kaupallista osaamista ja työelämätaitoja. Kurssisisällöissä korostuvat globaalit megatrendit, kuten vastuullinen liiketoiminta. Kiertotalousteeman integrointi kurssikokonaisuuteen on Sitran kiertotalousasiantuntija Riitta Silvennoisen mukaan luontevaa, sillä kiertotalous tarjoaa lukemattomia liiketoimintamahdollisuuksia.

– Kiertotalouden liiketoimintamalleja ovat esimerkiksi tuotteiden elinkaaren pidentäminen, jakamisalustat ja tuotteiden muuttaminen palveluiksi. Sitra on innoissaan voidessaan tarjota eri aloille päätyville nuorille kiertotalousosaamista, Silvennoinen kertoo.

Business-kursseilla opetellaan esimerkiksi myyntiä, markkinointia, vuorovaikutustaitoja sekä yrityksen taloutta. Hakalan mielestä kaikkiin näihin teemoihin on luonnollista tuoda myös kiertotalouden näkökulma.

– Elinkaariajattelu on tullut myös myyntiin. Enää ei aina myydäkään paljon ja halpaa. Kiertotaloudessa talouskasvu ei ole riippuvainen luonnonvarojen kulutuksesta, Hakala selittää.

Suomesta kiertotalouden suunnannäyttäjä nuorten avulla

Sitra tähtää siihen, että vuonna 2019 Suomi on uudenlaisen, kestävään talouteen perustuvan yhteiskunnan suunnannäyttäjä. Tämä ei onnistu ilman nuorten mukaan ottamista. Lukion business-kurssien lisäksi Sitra on mukana myös TATin Yrityskylässä, joka on suunnattu kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille.

Lisätietoja:
Mikko Hakala
p. 044 297 4774