X

Startup-maailman huiput kohtaavat nuoret Takeoffissa

Linda Liukas, Kathy Gong ja Maria Ritola, muun muassa nämä ammattilaiset jakavat vinkkejään nuorille toisen asteen opiskelijoille Slushin yhteydessä järjestettävässä Takeoff-tapahtumassa. Takeoff on Euroopan suurin nuorten oma bisnestapahtuma ja se järjestetään keskiviikkona 5.12.

Slush tunnetaan erinomaisesti siitä, että se houkuttelee paljon kansainvälisiä startup-maailman huippuja Suomeen. Sen sijaan Slushista tunnetaan heikommin sen tavoittavuus nuorten parissa. Slushin sivutapahtuma Takeoff järjestetään jo neljättä kertaa (aiemmin nimellä Slush Youth) ja sen suosio on suurempi kuin koskaan aiemmin – Takeoffin osallistujakiintiö varattiin täyteen neljässä päivässä.

Suurin osa Takeoffiin saapuvista nuorista on opiskellut koulussa tapahtuman järjestävän Taloudellinen tiedotustoimisto TATin Bisneskursseja. Nuoret pääsevätkin päivän aikana paitsi oppimaan bisnesguruilta, myös testaamaan ja kehittämään omia taitojaan

”Odotan innolla Takeoffia ja siellä kuultavia puheenvuoroja – toivon oppivani paljon uutta ja hyödyllistä tulevaisuuttani varten. Olen opiskellut vuorovaikutus ja neuvottelutaidot -kurssin lukiossa ja uskon, että kurssilla opituista taidoista on päivän aikana hyötyä esimerkiksi työpajoissa. Toivon myös rohkaistuvani englannin kielen taidoissani”, Noora Peltoranta Järvenpään lukiosta kommentoi.

Liiketoimintaosaamista nuorille

Nuoret ovat kiinnostuneita yrittäjyydestä ja omien työelämävalmiuksiensa parantamisesta, selviää tänä vuonna julkaistuista Kun koulu loppuu – Nuorten tulevaisuusraportti 2018 ja Nuorten talousosaaminen -tutkimuksista. Kouluopetuksen rinnalla on tärkeää päästä kokeilemaan opittua myös käytännössä, mikä onkin yksi syy Takeoff-tapahtuman järjestämiselle.

”Me olemme tietoisesti tehneet bisneskursseja yrittäjyysopintojen tueksi. Liiketoimintaosaamista tarvitsee jokainen työelämään astuva, suuntaa sitten yrittäjäksi tai työnantajan palvelukseen. Kukapa työnantaja ei haluaisi palkata nuorta työntekijää, joka on jo toisella asteella opiskellut esimerkiksi myynnin ja markkinoinnin perusteita?”, Bisneskurssit luoneen Taloudellinen tiedotustoimisto TATin johtaja Mikko Hakala sanoo.

”Takeoff antaa nuorille mahdollisuuden todeta käytännössä, mitä hyötyä kursseilla opittavista taidoista on. Yhteistyökumppanimme järjestämissä työpajoissa nuoret pääsevät ratkomaan oikeita bisnesmaailman haasteita”, Hakala jatkaa.