X

Sanomalehti etsii uutta elämää

Tänään julkaistava kirja, Sanomalehti uudessa mediamaisemassa, käsittelee niin lehdistön uhkakuvia kuin toiveikkaita näkymiä muun muassa lukijoiden, journalistien, teknologian, liiketalouden ja sääntelyn näkökulmista.

Sanomalehdistö kilpailee 2000-luvulla lukijoista sähköisen viestinnän ja erityisesti internetin ilmaisten uutispalveluiden ja sosiaalisen median kanssa. Mistä sanomalehdistön tulevaisuus on kiinni ja mitä viime aikojen mediaympäristössä tapahtuneista muutoksista on opittavissa?

Sanomalehdistö on muutoksen keskellä, mutta peruuttamattomasta kriisistä ei voida kirjan kirjoittajien mukaan vielä puhua.

Kansainvälisessä vertailussa suomalaisilla sanomalehdillä menee edelleen verrattain hyvin, mutta lähitulevaisuuden avainkysymykseksi nousee lehtitalojen kyky uudistumiseen.

Yleistajuinen tietokirja sopii myös oppikirjaksi viestinnän ja journalistiikan opintoihin. Kirjan on toimittanut tutkijatohtori Katja Lehtisaari. Kirjoittajat toimivat median tutkimuksen parissa Helsingin, Tampereen ja Turun yliopistoissa sekä VTT:ssä.

Kirjan kustantaa Taloudellinen tiedotustoimisto TAT ja se julkaistaan tänään TATin kuudennessa Mediafoorumissa.

Mediafoorumin järjestävät yhteistyössä TAT sekä Helsingin yliopiston viestinnän tutkimuskeskus CRC ja Suomen Akatemian FACE-projekti.

Lisätiedot:

Tutkijatohtori, Katja Lehtisaari
Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutti & viestinnän tutkimuskeskus CRC, katja.lehtisaari(a)helsinki.fi, puh. 050 311 2590

Toimitusjohtaja Kari Väisänen
Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, kari.vaisanen(a)tat.fi, puh. 0400 138 767

Kirjatiedustelut: 

Assistentti Katariina Lemström
Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, katariina.lemstrom(a)tat.fi, puh. 040 760 0177