X

Puhu rahasta

Milloin olet viimeksi puhunut rahasta jonkun nuoren kanssa?

Raha ja talous eivät välttämättä nouse listalla ykköseksi, kun mietitään, mistä asioista omassa arjessa keskustelee nuorten kanssa. Itse asiassa voi olla, että niistä ei puhuta ollenkaan, vaikka hyvä talousosaaminen antaa eväitä hyvään elämään ja turvalliseen tulevaisuuteen. Haastamme jokaisen aikuisen puhumaan rahasta nuorten kanssa.

Kerro somessa, milloin olet viimeksi puhunut rahasta jonkun nuoren kanssa ja mikä aihe oli. Käytä hashtagiä #puhurahasta.

Nuoren talousymmärrys ja -osaaminen karttuu kotoa saadun esimerkin, kouluopetuksen ja käytännön kokemusten avulla. Nuoret toivovat, että koulussa opetettaisiin enemmän talousasioita (Kun koulu loppuu – Nuorten tulevaisuusraportti 2018). Koulun lisäksi rahasta pitäisi puhua enemmän myös kotona, sillä taloustaitojen opettaminen on osa kasvatusta siinä missä myös käytöstapojen opettaminen ja sosiaalisiin tilanteisiin kannustaminen. Oman talouden hallinta on osa hyvää elämää.

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT tuottaa yhdessä Nordnetin kanssa #puhurahasta-podcastiä. #puhurahasta-podcastsarja käsittelee nuorten arkisia raha-asioita helposti pureskeltavissa osissa. Jaksoissa käsitellään kesätöitä, sentinvenytystä, talouden karikoita ja niistä selviytymistä sekä tietenkin säästämistä ja sijoittamista.

Podcastia on helppo kuunnella esimerkiksi matkalla kouluun tai harrastuksiin. Jaksoja voi käyttää myös esimerkiksi esitelmien tukena tai aamunavauksissa. Kaikki jaksot ovat vapaasti ladattavissa Soundcloudista ja lisäksi ne löytyvät myös videosoittolistana Youtubesta.