X

Ota vinkit talteen: Näin suunnittelet talous- ja työelämäpainotteisen koulupäivän

TAT kokosi yläkouluille soveltuvat sisällöt, joiden pohjalta voit suunnitella kokonaisen talous- ja työelämätaitoihin painottuvan koulupäivän.   

Taloussankari-kilpailu, kuvaaja Iiro Rautiainen
  1. Taloussankari on maksuton ja kaikilla laitteilla toimiva peli, joka opettaa oman talouden hallinnan perusteita hauskalla ja vuorovaikutteisella tavalla. 1.9. käynnistyy myös kahdeksasluokkalaisille suunnattu Taloussankari-kilpailumme, johon osallistuvat joukkueet kilpailevat upeasta loppukilpailupaikasta ja Taloussankarin tittelistä!Löydät pelin avuksi suunnittelemamme oppitunnit opettajan aineistopankistamme, osoitteesta tat.fi/opettaja. Tuntisisällöt soveltuvat esimerkiksi yhteiskuntaopin ja matematiikan tunneille, sillä ne käsittelevät mm. säästämistä, sijoittamista ja korkoa korolle -ilmiötä.
  2. Taloussankari ja sen tuntisisällöt sopivat hyvin myös ruotsin- ja englanninopetukseen, sillä peli on käännetty molemmille kielille. Oppituntisisällöt ruotsiksi ja englanniksi tästä.
  3. Duunikoutsi on maksuton sovellus, jossa nuori tutustuu tekoälyn opastamana työelämän alkeisiin. Hän voi harjoitella esimerkiksi TET-jaksoa varten, räätälöidä itselleen tulostettavaksi valmiin CV:n ja tutustua monenlaisiin työelämän tilanteisiin sekä uratarinoihin videoiden muodossa. Duunikoutsin voi ladata Apple Store ja Google Play -kaupoista.
  4. Kun koulu loppuu -sivustomme on täynnä tietoa taloudesta ja työelämästä. Nuorille suunnattu Puhu rahasta -podcastimme käsittelee rahaa elämän ja yhteiskunnan eri osa-alueilla.Nuori voi harjoitella osaamistaan erilaisten testien avulla. Taloustesti opettaa arkisia taloustermejä ja sopii hyvin pistarimateriaaliksiMillainen olet rahankäyttäjänä -testi herättelee puolestaan miettimään omia kulutustottumuksia. Sivuston Duunikoneessa voi testata työelämävalmiuttaan selvittämällä, millainen työntekijätyyppi itse on.
  5. TAT tekee paljon materiaalia opettajien tueksi myös kiertotaloudesta. Ota käyttöön yläkoulujen opetukseen räätälöimämme kiertotalousoppitunti.

TATin työelämä- ja taloustaitoja tukeva palveluvalikoima on laaja myös alakoulun sekä toisen asteen osalta. Mikäli haluat kuulla näistä lisää, ota yhteyttä: projektipäällikkö Essi Lehtovaara, essi.lehtovaara(a)tat.fi, p. 040 741 1860.