X

Ope, näin puhut rahasta oppilaillesi

Lauantaina 5.10. on Maailman opettajien päivä. Kokosimme sen kunniaksi opettajalle vinkkimme talousaiheisten oppituntien pitämiseen.

Opettaja ja oppilaita luokkahuoneessa

Alakoulu

  • Leikitään taloutta on alkuopetuksen tueksi suunnattu tehtäväkirjanen, joka opettaa talous- ja kuluttajataitoja leikkien, laulaen ja tarinoita kuunnellen. Löydät oppaan opettajan aineistopankistamme.
  • Kevätretki, leirikoulu tai koulun disko? Laskekaa oppilaiden kanssa budjetti. Laskekaa yhdessä, paljonko jokin lasten iloksi suunniteltu tapahtuma kuluineen maksaa, ja miten summa saadaan kasaan. Laatikaa yhdessä aikataulu ja miettikää, kuinka monta henkilöä talkoisiin tarvitaan, mistä saadaan alkupääoma tapahtuman edellyttämään materiaalihankintaan ja miten tuotteet hinnoitellaan. Ideoikaa yhdessä, mitkä olisivat parhaat myyntituotteet ja miten tapahtumaa voitaisiin markkinoida, jotta saadaan mahdollisimman paljon asiakkaita. Laskekaa montako mokkapalaa, villasukkaa, heijastinta ja postikorttia pitää myydä, että yhteinen unelma, esimerkiksi leirikoulu voidaan saavuttaa.

Yläkoulu

Lukio tai ammattioppilaitos

Nämä vinkit ja paljon muuta materiaalia löydät opettajan aineistopankistamme, tat.fi/opettaja!