X

Tänä vuonna Nollapäästöpäivän siisteimmät ilmastoteot esitetään videoina

Koulujen Nollapäästöpäivä tulee taas – sitä vietetään tuttuun tapaan 21. syyskuuta. Teemapäivä osuu tänä vuonna lauantaille, joten kouluja kannustetaan käsittelemään ilmastotekoja koko viikon 38 ajan. Nollapäästöpäivänä annetaan maapallolle vapaapäivä päästöistä, ja nostetaan keskusteluun kuluttajien tekemiä valintoja. Noin 70 prosenttia maailman päästöistä on nimittäin peräisin kotitalouksien kulutuksesta. Jokainen voi siis vaikuttaa arkisilla teoillaan.

Nollapäästöpäivän yhteydessä järjestetään myös kilpailu Me tehdään siistimmin. Tällä kertaa etsitään parhaita ilmastotekoja videomuodossa, oli se sitten vloggaus, animaatio, näytelmä tai esitelmä. Kilpailuun voivat osallistua kaikkien luokka-asteiden luokat tai ryhmät, esiopetuksesta toiselle asteelle. Voittajat palkitaan koko luokan tai ryhmän retkillä Nollapäästöpäivän tapahtumassa, joka järjestetään uudessa Otaniemen lukiossa Espoossa Nollapäästöpäivänä.

Myös TAT tarjoaa ilmastokeskusteluun materiaalia. Toisen asteen opetukseen sopiva Hukkataloudesta kiertotalouteen -materiaali on ladattavissa maksutta Bisneskurssien sivuilla. Kaikki materiaali on käytettävissä ympäri vuoden.

Kilpailun säännöt ja muuta materiaalia opettajille löytyy opetushallituksen uusituilta sivuilta. Lisäksi vinkkejä Nollapäästöpäivän viettoon löydät myös teemapäivän Facebook-sivulta.

Nollapäästöpäivä löytyy somesta tunnisteella #nollapäästöpäivä.