X

Mun elämä, mun vastuu -virtuaalioppitunti opettaa lapsille taloustaitoja myös ensi lukuvuonna

Talous ja nuoret TAT toi marraskuussa 2020 alakouluille 4.−5.-luokkalaisille suunnatun virtuaalisen oppitunnin, jonka avulla lapset oppivat vastuullisina yhteiskunnan jäseninä toimimista sekä syventävät ymmärrystään omistajuudesta ja taloustaidoistaan. Nyt yhteistyö ja virtuaalioppitunti saavat jatkoa!

Mun elämä, mun vastuu -oppitunti julkaistiin marraskuun 2020 alussa ja se on tarjonnut tuhansille koululaisille hauskan ja kiinnostavan tavan oppia lisää taloustaidoista ja yhteiskunnasta. Samalla se on tukenut opettajia poikkeuksellisessa tilanteessa.

Kampanja jatkuu myös tulevana lukuvuonna, sillä sekä TATin kumppaneina toimineet Kaupan liitto, Opetushallitus, Poliisi sekä Rikoksentorjuntaneuvosto että kampanjan tukijoina toimineet Lidl, K-kauppiasliitto, K-ryhmä, S-ryhmä ja Tokmanni ovat vahvistaneet jatkavansa mukana.

TATissa kampanjasta vastaa työelämäasiantuntija Anna Nuorteva, joka iloitsee yhteistyöstä Kaupan liiton ja sen tukijoina toimivien jäsenten kanssa.

− Kumppanuuden avulla rakennamme siltaa koulujen ja työelämän välille tarjoten lapsille nykyaikaisen oppimiskokemuksen digitaalisuutta hyödyntäen ja kytkien oppitunnin tarinallisuuden avulla kaikille tuttuun kauppaympäristöön. Näin voimme jo alakoulusta lähtien tukea nuoria vastuulliseen kuluttamiseen, ymmärtämään omistamisen merkityksen ja vahvistaa kasvua yhteiskunnan jäseneksi.

45-minuuttisella oppitunnilla havainnollistetaan vastuun merkitystä tarinoiden kautta ja rakennetaan oppilaan ymmärrystä omistamisesta, omasta vastuusta ja sen merkityksestä oman tulevaisuuden näkökulmasta. Tunnilla keskustellaan myös omasta rahankäytöstä, veroista, yrittäjyydestä ja työelämästä. Oppitunnin avulla autetaan alakoululaisia myös oivaltamaan, että kauppojen tavarat ovat jonkun omaisuutta.

Kaupan liitto näkee kampanjan jatkon lasten taloustaitojen kehittämisen ohella myös tärkeänä myymäläturvallisuutta edistävänä toimena ja esimerkkinä yhteistyön vahvistamisesta tärkeässä nuorille suuntautuvassa toiminnassa, sanoo Kaupan liiton johtava asiantuntija Terhi Kuljukka-Rabb.

Virtuaalioppitunti on saanut kevään mittaan kiittävää palautetta alakouluilta – sekä opettajilta että oppilailta. Seitsemän kuukauden aikana 4.11.2020–4.6.2021 oppitunneille on osallistunut yli 58 000 oppilasta ympäri Suomen ja oppituntivideolla on jo yli 21 000 katselukertaa. Myös Mun elämä, mun vastuu -verkkosivuilla on ollut kävijöitä yli 11 000 ollen koko elinkaarensa ajan TATin suosituin sivu etusivun jälkeen.

Lisätietoa: Mun elämä, mun vastuu -verkkosivusto

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kaupan liitto.