X

Mistä on kyse?

Briefly In English

Yrityselämän nuoret sukupolvet tarjoaa digitaalisen business-kurssikokonaisuuden toiselle asteelle. Kurssit perustuvat viimeisimpiin pedagogisiin ratkaisuihin (Oivaltava oppiminen, prof. Lonka 2015) ja yritysten tarjoamiin materiaaleihin oikeasta liike-elämästä.  Kurssit ovat ilmaiseksi valittavissa osaksi kaikkien Suomen lukioiden ja ammattioppilaitosten kurssitarjontaa. Kurssien teemat ovat linkitettyinä myös lukion uuteen opetussuunnitelmaan ja lukiolaisen arkeen.

Nuoret oppivat kaupallista osaamista ja tulevaisuuden työelämätaitoja, joilla he menestyvät globaalissa toimintaympäristössä. Myös yritykset, jatko-opiskelupaikat ja erilaiset urapolut tulevat nuorille tutuiksi.

Kurssit sinun lukioosi?

Kurssi sujui hienosti! Opiskelijat tuntuivat tykkäävän ja tekivät ahkerasti tehtäviä. – opettaja

Kurssimateriaaleja on pilotoitu sekä lukioissa että ammatillisissa oppilaitoksissa. Kurssit ovat kaikkien toisen asteen oppilaitosten vapaasti valittavissa osaksi opetussuunnitelmiaan. Kurssikokonaisuus antaa eväitä erityisesti lukion uuden opetussuunnitelman toteuttamiseen. Kursseilla opittavat työelämätaidot ovat määritelty mm. hyödyntäen OECD:n 21st Century Skills -listausta. Esimerkiksi ensimmäinen kurssi Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen on sovellettavissa lukion teemakurssiksi Osaaminen arjessa (TO3).

Opettaja: Jos haluat business-kurssit osaksi omaa opetustasi, esittele ideasi rehtorille, jotta kurssit saadaan mahdutettua koulusi kurssitarjontaan. Ilmoittaudu ilmaiseen opettajan koulutukseen, tai ota yhteyttä niin tulemme käymään. Autamme sinut alkuun ja olemme tukenasi.

Rehtori: Jos kiinnostuit kurssikokonaisuudesta, etsi koulustasi opettaja joka olisi innostunut business-kurssien opettamisesta. Kokemusta aihepiiristä ei tarvita. Koulutamme opettajat käyttämään digitaalisia oppimateriaaleja sekä alustan, pedagogiikan että sisältöjen osalta.

Opiskelija: Jos kiinnostuit kurssiaiheista eikä oppilaitoksesi vielä tarjoa kyseisiä kursseja, ehdota koulusi rehtorille/opettajalle kurssien ottamista osaksi oppilaitoksesi kurssitarjontaa.

Ilmoittaudu ilmaisiin opettajankoulutuksiin TÄSTÄ

 

1. Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen

2. Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot

3. Globaalit markkinat

4. Talous, raha ja yrittäjyys

Nuorista 92,8 prosenttia suosittelee kursseja kaverilleen! 

Slush Youth ja kesätyöpaikat

Kursseille osallistuvat nuoret pääseevät verkostoitumaan kansainvälisesti muiden ikäistensä kanssa muun muassa Slushin sivutapahtumassa Slush Youth. Slush Youth 2017 hakuohjeet löytyvät täältä. Kursseja käyvillä nuorilla on myös mahdollisuus osallistua vuosittaiseen TATin kesälukioon ja saada kesätöitä kurssien kautta. Tiedotamme kesän 2018 kesätyöpaikoista vuoden alussa.

Opin kurssilla paljon uutta, mitä en olisi voinut oppia muilla lukion kursseilla. – lukiolainen

Video kurssikokonaisuuteen kuuluvasta nuorten tapahtumasta Slush Youth vuodelta 2016

 

Yhteistyössä

Kurssit toteutetaan Claned -oppimisympäristössä. Pedagogisesta käsikirjoituksesta vastaa Helsingin yliopiston kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka tutkimusryhmineen. Hankkeen kummina toimii Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Kurssikokonaisuus on osa hallituksen Kokeileva Suomi -kärkihanketta.

Yhteistyökumppaneina toimivat Suomen Pankki, SLUSH, Elinkeinoelämän Valtuuskunta EVA, Elinkeinoelämän Keskusliitto EK, Opetushallitus, HundrED, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiöSuomen Ekonomit, Suomen Yrittäjät, Svenska folkskolans vänner, Multiply Nordic, Haaga-Helia ammattikorkeakouluMicrosoft, LidlUPM, Nordea, TELA, Yksityisyrittäjäin Säätiö, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra,  Rähinä Records sekä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professorit Vesa Puttonen ja Teemu Malmi. Kurssikokonaisuus on saanut Kokoa Education Standard -sertifikaatin.

Tilaa ilmainen näytekurssi:

Seuraa meitä Twitterissä: @bisnesosaajat #bisnesosaajat #bizyouth

 

Slush Youthiin osallistui 2016 myös Rähinä Recordsin artistit Iso H ja Uniikki

Slush Youthiin pääsee vain business-kursseja suorittaneet opiskelijat. Kaikki osallistujat saavat Slush-passit.

Vuoden 2017 kesälukioon osallistui nuoria ympäri Suomen

Business-kurssit lukiolaisen silmin

Tutustu myös