X

Mistä on kyse?

Briefly In English

Yrityselämän nuoret sukupolvet tarjoaa digitaalisen business-kurssikokonaisuuden toiselle asteelle. Kurssit perustuvat viimeisimpiin pedagogisiin ratkaisuihin (oivaltava oppiminen, Lonka 2015) ja yritysten tarjoamiin materiaaleihin oikeasta liike-elämästä. Lukuvuodesta 2017–2018 alkaen kurssit ovat kaikkien Suomen lukioiden ja tietyiltä osin myös ammattioppilaitosten saatavilla.

Kurssikokonaisuus tähtää kaupalliseen osaamiseen ja tulevaisuuden työelämätaitojen kartuttamiseen. Kurssien teemat ovat linkitettyinä myös lukion uuteen opetussuunnitelmaan ja lukiolaisen arkeen. Kurssien kautta nuori pääsee verkostoitumaan kansainvälisesti muiden ikäistensä kanssa muun muassa Slushin sivutapahtumassa Slush Youth. Kursseja käyvillä nuorilla on myös mahdollisuus osallistua vuosittaiseen TATin kesälukioon ja saada kesätöitä kurssien kautta.

Opin kurssilla paljon uutta, mitä en olisi voinut oppia muilla lukion kursseilla. – lukiolainen

Video kurssikokonaisuuteen kuuluvasta nuorten tapahtumasta Slush Youth vuodelta 2016

Kurssit sinun lukioosi?

1. Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen

2. Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot

3. Globaalit markkinat

4. Talous, raha ja yrittäjyys

Nuorista 92,8 prosenttia suosittelee kursseja kaverilleen!

Elokuusta 2017 alkaen kurssit ovat kaikkien lukioiden vapaasti valittavissa osaksi opetussuunnitelmiaan. Kurssit antavat eväitä lukion uuden opetussuunnitelman (LOPS  2015) toteuttamiseen. Esimerkiksi ensimmäinen kurssi Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen on sovellettavissa lukion teemakurssiksi Osaaminen arjessa (TO3). Lopullisen päätöksen siitä tekee koulutuksen järjestäjä.

Kurssi sujui hienosti! Opiskelijat tuntuivat tykkäävän ja tekivät ahkerasti tehtäviä. – opettaja

Digitaalisia business-kursseja suoritetaan opettajan ohjauksessa ja osittain etänä. Kurssimateriaalin käyttö on lukioille ilmaista. Materiaaleja on pilotoitu sekä lukioissa että ammatillisissa oppilaitoksissa. Kurssit ovat saatavissa suomen-, ruotsin- ja englanninkielisinä. TAT järjestää opettajille ilmaisia koulutuksia kursseihin liittyen, ILMOITTAUDU TÄÄLTÄ.

Tavoite

Nuoret oppivat kaupallista osaamista ja tulevaisuuden työelämätaitoja, joilla he menestyvät globaalissa toimintaympäristössä. Myös yritykset, jatko-opiskelupaikat ja erilaiset urapolut tulevat nuorille tutuiksi. Kurssien myötä saamme osaavampia nuoria: kokonaisen yrityselämän nuoren sukupolven, jolla on taitoa rakentaa omaa tulevaisuuttaan ja parantaa Suomen kilpailukykyä.

Video business-kursseista lukiolaisen silmin

Yhteistyössä

Kurssit toteutetaan Claned -oppimisympäristössä. Pedagogisesta käsikirjoituksesta vastaa Helsingin yliopiston kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka tutkimusryhmineen. Hankkeen kummina toimii Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Kurssikokonaisuus on osa hallituksen Kokeileva Suomi -kärkihanketta.

Yhteistyökumppaneina toimivat Suomen Pankki, SLUSH, Elinkeinoelämän Valtuuskunta EVA, Elinkeinoelämän Keskusliitto EK, Opetushallitus, HundrED, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiöSuomen Ekonomit, Suomen Yrittäjät, Svenska folkskolans vänner, Multiply Nordic, Haaga-Helia ammattikorkeakouluMicrosoft, LidlUPM, Nordea, TELA, Yksityisyrittäjäin Säätiö, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra,  Rähinä Records sekä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professorit Vesa Puttonen ja Teemu Malmi.

Tilaa ilmainen näytekurssi:

Seuraa meitä Twitterissä: @bisnesosaajat #bisnesosaajat #bizyouth

 

Slush Youthiin osallistui 2016 myös Rähinä Recordsin artistit Iso H ja Uniikki

Kaikki Slush Youthin osallistujat saavat Slush-passit 

TATin vuoden 2017 kesälukioon osallistui 19 nuorta ympäri Suomen

 

Tutustu myös