X

Mistä on kyse?

Briefly In English

Yrityselämän nuoret sukupolvet tarjoaa digitaalisen business-kurssikokonaisuuden toiselle asteelle. Kurssit perustuvat viimeisimpiin pedagogisiin ratkaisuihin (oivaltava oppiminen, Lonka 2015) ja yritysten tarjoamiin materiaaleihin oikeasta liike-elämästä. Lukuvuodesta 2017–2018 alkaen kurssit ovat kaikkien Suomen lukioiden ja tietyiltä osin myös ammattioppilaitosten saatavilla.

Kurssikokonaisuus tähtää kaupalliseen osaamiseen. Kurssien teemat ovat linkitettyinä myös lukion uuteen opetussuunnitelmaan ja lukiolaisen arkeen. Kurssien kautta nuori pääsee verkostoitumaan kansainvälisesti muiden ikäistensä kanssa muun muassa Slushin sivutapahtumassa Slush Youth. Kursseja käyvillä nuorilla on myös mahdollisuus osallistua TATin kesälukioon.

Yllä video kurssikokonaisuuteen kuuluvasta nuorten tapahtumasta Slush Youth

Kurssit sinun lukioosi?

find cheap viagra 1. Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen

2. Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot

3. Globaalit markkinat

4. Talous, raha ja yrittäjyys

Elokuusta 2017 alkaen kurssit ovat kaikkien lukioiden vapaasti valittavissa osaksi opetussuunnitelmiaan. Kurssit antavat eväitä lukion uuden opetussuunnitelman (LOPS  2015) toteuttamiseen. Esimerkiksi ensimmäinen kurssi Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen on sovellettavissa lukion teemakurssiksi Osaaminen arjessa (TO3). Lopullisen päätöksen siitä tekee koulutuksen järjestäjä.

Digitaalisia business-kursseja suoritetaan opettajan ohjauksessa ja osittain etänä. Kurssimateriaalin käyttö on lukioille ilmaista. Materiaaleja on pilotoitu sekä lukioissa että ammatillisissa oppilaitoksissa. Kurssit ovat saatavissa suomen-, ruotsin- ja englanninkielisinä.

Nuorista 92,8 prosenttia suosittelee kursseja kaverilleen!

Tavoite

Nuoret omaksuvat sellaiset tiedot ja taidot, joilla he menestyvät elämässä. He oppivat kaupallisen ajattelutavan sekä kyvyn toimia verkostoituneessa kansainvälisessä toimintaympäristössä. Myös työelämä, yritykset, jatko-opiskelupaikat ja erilaiset urapolut tulevat nuorille tutuiksi. Kurssien myötä koulutamme osaavampia nuoria: kokonaisen yrityselämän nuoren sukupolven, jolla on taitoa rakentaa omaa tulevaisuuttaan ja parantaa Suomen kilpailukykyä.

Yhteistyössä

Kurssit toteutetaan Claned -oppimisympäristössä. Pedagogisesta käsikirjoituksesta vastaa Helsingin yliopiston kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka tutkimusryhmineen.

Yhteistyökumppaneina toimivat Suomen Pankki, SLUSH, Elinkeinoelämän Valtuuskunta EVA, Elinkeinoelämän Keskusliitto EK, Opetushallitus, HundrED, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiöSuomen Ekonomit, Suomen Yrittäjät, Svenska folkskolans vänner, Multiply Nordic, Haaga-Helia ammattikorkeakouluMicrosoft, LidlUPM, Nordea, TELA, Yksityisyrittäjäin Säätiö, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra,  Rähinä Records sekä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professorit Vesa Puttonen ja Teemu Malmi. Hankkeen kummina toimii Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Kurssikokonaisuus on osa hallituksen Kokeileva Suomi -kärkihanketta.

Tilaa ilmainen näytekurssi:

Seuraa meitä Twitterissä: @bisnesosaajat #bisnesosaajat #bizyouth

Tutustu myös