X

Mistä on kyse?

Briefly In English

Yrityselämän nuoret sukupolvet tarjoaa digitaalisen bisneskurssikokonaisuuden toiselle asteelle. Kurssit perustuvat viimeisimpiin pedagogisiin ratkaisuihin (Oivaltava oppiminen, prof. Lonka 2015) ja yritysten tarjoamiin materiaaleihin oikeasta liike-elämästä.  Kurssit ovat ilmaiseksi valittavissa osaksi kaikkien Suomen lukioiden ja ammattioppilaitosten kurssitarjontaa. Kurssien teemat ovat linkitettyinä myös uusiin laaja-alaisiin opetussuunnitelmiin ja nuorten arkeen.

Nuoret oppivat kaupallista osaamista ja tulevaisuuden työelämätaitoja, joilla he menestyvät globaalissa toimintaympäristössä. Myös yritykset, jatko-opiskelupaikat ja erilaiset urapolut tulevat nuorille tutuiksi.

 

Kurssit sinun kouluusi?

Kurssi sujui hienosti! Opiskelijat tuntuivat tykkäävän ja tekivät ahkerasti tehtäviä. – opettaja

Kurssimateriaaleja on pilotoitu sekä lukioissa että ammatillisissa oppilaitoksissa. Kurssit ovat kaikkien toisen asteen oppilaitosten vapaasti valittavissa osaksi opetussuunnitelmiaan. Kursseilla opittavat työelämätaidot ovat määritelty mm. hyödyntäen OECD:n 21st Century Skills -listausta. Esimerkiksi ensimmäinen kurssi Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen on sovellettavissa lukion teemakurssiksi Osaaminen arjessa (TO3). Lisäksi kurssikokonaisuus on  opetus- ja kulttuuriministeriön Yrittäjyyslinjauksissa (2017) nimetty yhdeksi keinoksi toteuttaa uusien opetussuunnitelmien mukaista yrittäjyyskasvatusta toisella asteella.

Opettaja: Jos haluat bisneskurssit osaksi omaa opetustasi, esittele ideasi rehtorille, jotta kurssit saadaan mahdutettua koulusi kurssitarjontaan. Ilmoittaudu ilmaiseen opettajan koulutukseen, tai ota yhteyttä niin tulemme käymään. Autamme sinut alkuun ja olemme tukenasi.

Rehtori: Jos kiinnostuit kurssikokonaisuudesta, etsi koulustasi opettaja joka olisi innostunut bisneskurssien opettamisesta. Kokemusta aihepiiristä ei tarvita. Koulutamme opettajat käyttämään digitaalisia oppimateriaaleja sekä alustan, pedagogiikan että sisältöjen osalta.

Opiskelija: Jos kiinnostuit kurssiaiheista eikä oppilaitoksesi vielä tarjoa kyseisiä kursseja, ehdota koulusi rehtorille/opettajalle kurssien ottamista osaksi oppilaitoksesi kurssitarjontaa.

Ilmoittaudu ilmaisiin opettajankoulutuksiin TÄSTÄ

1. Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen

2. Vuorovaikutus ja neuvottelutaidot

3. Globaalit markkinat

4. Talous, raha ja yrittäjyys

Nuorista 92,8 prosenttia suosittelee kursseja kaverilleen! 

Tapahtumat ja edut nuorille

Kursseja käyvillä nuorilla on mahdollisuus saada kesätöitä kurssien kautta. Kesätyöpaikat ovat ainoastaan kursseja opiskelevien nuorten haettavissa.

Hae kesätyöpaikkoja kesälle 2018 täältä!

Koulut joissa suoritetaan kaikki neljä kurssia, saavat vuosittaisen rahastipendin jaettavaksi parhaalle kurssien suorittajalle. Stipendin suuruus päätetään vuosittain.

Kursseille osallistuvat nuoret pääseevät verkostoitumaan kansainvälisesti muiden ikäistensä kanssa muun muassa vuotuisessa Slushin sivutapahtumassa Slush Youth.

Opin kurssilla paljon uutta, mitä en olisi voinut oppia muilla lukion kursseilla. – lukiolainen

Video kurssikokonaisuuteen kuuluvasta nuorten tapahtumasta Slush Youth vuodelta 2017

Yhteistyössä

Kurssit toteutetaan Claned -oppimisympäristössä. Pedagogisesta käsikirjoituksesta vastaa Helsingin yliopiston kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka tutkimusryhmineen. Hankkeen kummina toimii Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen. Kurssikokonaisuus on osa hallituksen Kokeileva Suomi -kärkihanketta.

Yhteistyökumppaneina toimivat Suomen Pankki, SLUSH, Elinkeinoelämän Valtuuskunta EVA, Elinkeinoelämän Keskusliitto EK, Opetushallitus, HundrED, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiöSuomen Ekonomit, Suomen Yrittäjät, Svenska folkskolans vänner, Multiply Nordic, Haaga-Helia ammattikorkeakouluMicrosoft, LidlUPM, Nordea, TELA, Yksityisyrittäjäin Säätiö, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra, Crisis Management Initiative (CMI), Opetus- ja kulttuuriministeriö,  Rähinä Records, YES ry sekä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professorit Vesa Puttonen ja Teemu Malmi.

Kurssikokonaisuus saa avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä, ja sille on myönnetty Kokoa Education Standard -sertifikaatti.

Tilaa ilmainen näytekurssi:

Seuraa meitä Twitterissä: @bisneskurssit

Löydät bisneskursseista kirjoitettuja uutisia täältä!

Slush Youthiin osallistui 2016 myös Rähinä Recordsin artistit Iso H ja Uniikki

Slush Youthiin pääsee vain bisneskursseja suorittaneet opiskelijat. Kaikki osallistujat saavat Slush-passit.

Vuoden 2017 kesälukioon osallistui nuoria ympäri Suomen

Bisneskurssit lukiolaisen silmin

 

Tutustu myös