X

TATin ja toimialaliittojen yhteinen tulevaisuuslupaus:

Haluamme olla yhdessä huolehtimassa siitä, että tulevaisuuden työelämä avautuu nyt omaa tulevaisuuttaan suunnitteleville nuorille. Poikkeustilanne on poistanut luonnollisia mahdollisuuksia työelämään tutustumiselle, ja haluamme huolehtia, että nuorilla on tarpeellinen tieto käytettävissään. Maailman suurin etäTET esittelee työelämän ja toimialojen erilaisia puolia, niiden työtehtäviä ja kannustaa nuoria tutustumaan omiin kiinnostuksen kohteisiin ja löytämään omia vahvuuksia.

Meillä kaikilla on kyvykkyyksiä, joille on hyvä löytää parhain mahdollinen käyttökohde. Toimialat haluavat olla eturintamassa huolehtimassa nuorten tulevaisuuden rakentamisesta ja meidän kaikkien tulevaisuuden hyvinvoinnin edistämisestä. Puhutaan rohkeasti työstä, kokeillaan, kehitetään ja löydetään yhdessä ne mahdollisuudet, joita voimme yhdessä rakentaa! Me lupaamme, että tulevaisuus ei odota, vaan se tehdään yhdessä!

Maailman suurin etäTET

EtäTET-viikon aikana nuoret ympäri Suomen saavat tietoa työelämästä eri toimialoilta ja ammateista. Samalla nuori vahvistaa omia työelämätaitojaan tehden työtehtäviä yrityksille. Viikon aikana nuori kartoittaa omia vahvuuksiaan ja suunnittelee omia askeleita kohti koulutusta ja työtä. 

Maailman suurin etäTET järjestetään 22.–26.11.2021 ja se on suunnattu kaikille 8.–9.-luokkalaisille ja toisen asteen opiskelijoille ympäri Suomen.

Viikon aikana:

Viikolla 40 julkaisemme tällä sivulla:

Ilmoittautuminen auki 30.9. asti

EtäTET-jaksolle voi ilmoittautua sivun alalaidassa olevan lomakkeen kautta. Ilmoittautumisen jälkeen opinto-ohjaaja saa Talous ja nuoret TATilta vahvistusviestin sähköpostitse. Ilmoittautumisen yhteydessä ei tarvitse antaa osallistuvien oppilaiden tietoja, vaan ainoastaan oppilaiden lukumäärä. Täten osaamme varata koulullenne tietyn määrän etäTET-paikkoja kyseiselle etäTET-viikolle. Kun osallistuminen etäTET-viikolle on varmistettu TATista, lähetämme opinto-ohjaajalle sopimukset ja tarvittavat tiedot sähköpostitse. Yhdestä koulusta voi ilmoittautua etäTETiin isompi ryhmä tai vaikka vain yksi oppilas. Ilmoittautumisen hoitaa opinto-ohjaaja.

Tässä vielä yksinkertaistettuna ilmoittautumisen kulku:

 1. Täytä ilmoittautumislomake ja kerro, kuinka monta oppilasta koulustasi osallistuu etäTET-jaksolle. Tarkempia tietoja emme tarvitse.
 2. Odota lomakkeen lähetyksen jälkeen, että saat TATilta vahvistuksen toivomallesi osallistujamäärälle.
 3. Odota, että saat TATilta esitäytetyn sopimuksen sähköpostilla oppilaille jaettavaksi.
 4. Säilytä täytetyt sopimukset koululla, älä lähetä niitä takaisin TATille. Sopimus on oppilaan ja koulun välinen dokumentti.
 5. Varsinaisen tarkan tuntisuunnitelman ja ohjeet etäTET-viikolle toimitamme lokakuun aikana.

LISÄTIETOJA:

Sari Pajunen, talouskoordinaattori
sari.pajunen@tat.fi

Ilmoita oppilaitoksesi mukaan tästä 30.9. mennessä:

  Finanssialan päivä 22.11.

  Teknologiateollisuuden päivä 23.11.

  Kemianteollisuuden päivä 24.11.

  Palvelualojen päivä 25.11.

  Kaupan alan päivä 26.11.