X

TATin ja toimialaliittojen yhteinen tulevaisuuslupaus:

Haluamme olla yhdessä huolehtimassa siitä, että tulevaisuuden työelämä avautuu nyt omaa tulevaisuuttaan suunnitteleville nuorille. Poikkeustilanne on poistanut luonnollisia mahdollisuuksia työelämään tutustumiselle, ja haluamme huolehtia, että nuorilla on tarpeellinen tieto käytettävissään. Maailman suurin etäTET esittelee työelämän ja toimialojen erilaisia puolia, niiden työtehtäviä ja kannustaa nuoria tutustumaan omiin kiinnostuksen kohteisiin ja löytämään omia vahvuuksia.

Meillä kaikilla on kyvykkyyksiä, joille on hyvä löytää parhain mahdollinen käyttökohde. Toimialat haluavat olla eturintamassa huolehtimassa nuorten tulevaisuuden rakentamisesta ja meidän kaikkien tulevaisuuden hyvinvoinnin edistämisestä. Puhutaan rohkeasti työstä, kokeillaan, kehitetään ja löydetään yhdessä ne mahdollisuudet, joita voimme yhdessä rakentaa! Me lupaamme, että tulevaisuus ei odota, vaan se tehdään yhdessä!

Maailman suurin etäTET

EtäTET-viikon aikana nuoret ympäri Suomen saavat tietoa työelämästä eri toimialoilta ja ammateista. Samalla nuori vahvistaa omia työelämätaitojaan tehden työtehtäviä yrityksille. Viikon aikana nuori kartoittaa omia vahvuuksiaan ja suunnittelee omia askeleita kohti koulutusta ja työtä. 

Maailman suurin etäTET järjestetään 22.–26.11.2021 ja siihen osallistuu 8.–9.-luokkalaisia sekä toisen asteen opiskelijoita ympäri Suomen. Ilmoittautuminen TET-jaksolle päättyi syyskuun lopussa.

Viikon aikana:

 

 

Materiaaleja etäTET-viikkoon valmistautumiseen

  1. Infopaketti opoille ja opettajille: Tässä tärkeä paketti tutustuttavaksi etukäteen ennen etäTET-viikkoa. Käykää päivät ja niihin liittyvät toiminnot etukäteen läpi nuorten kanssa, jotta viikko sujuu ja siitä saadaan mahdollisimman paljon irti!Lataa Maailman suurin etäTET -infopaketti itsellesi tästä
  2. Päiväkohtaiset tehtävät: Jokaisen toimialan kohdalta (alla) pääsette nuorten kanssa tutustumaan tarkemmin kunkin alan lukujärjestykseen sekä katsomaan tarkemmat valmistautumisohjeet tehtävien tekoon. Tehtävät tehdään vasta etäTET-viikolla, mutta niihin kannattaa tutustua etukäteen! Nuoret saavat tehtäviin liittyviä lisäohjeita ja ajatuksia myös etäTET-päivän aikana.
  3. Oppimispaketti nuorelle: Tässä valmista oppituntisisältöä esimerkiksi opon tai mille tahansa oppitunnille. Suosittelemme tekemään tehtävät ennen etäTET-viikkoa. Oppimispaketti valmistaa nuorta etäTET-jaksoon ja vahvistaa tulevaisuuden työelämätaitoja!Maailman suurin etäTET -oppimispaketin ennakkotehtävineen voit ladata tästä

LISÄTIETOJA:

Sari Pajunen, talouskoordinaattori
sari.pajunen@tat.fi

Finanssialan päivä 22.11.

Teknologiateollisuuden päivä 23.11.

Kemianteollisuuden päivä 24.11.

Palvelualojen päivä 25.11.

Kaupan alan päivä 26.11.