X

Luovien johtajien aika

Ihailuni koulujen henkilökuntaa kohtaan on noussut vuoden aikana uusiin ulottuvuuksiin. Erityisen iloinen olen siitä, kuinka olemme yhdessä koulujen ja kuntien kanssa ratkaisseet luovalla tavalla haasteita, joita kukaan meistä ei osannut kuvitellaOn ollut hienoa seurata työlleen omistautuneita ammattilaisia, jotka tahtovat parasta tulevaisuutemme tärkeimmille rakentajille – lapsille ja nuorille.  

Yksityiselämässäni vanhemman roolissa sain lähes vuosi sitten maaliskuun alussa Wilma-viestin lastemme koulun rehtorilta. Viesti oli pysäyttävä: koulullamme on ollut tulipalo. Rehtori kuvaili tuntemuksiaan näin: ”Minulle on jäänyt voimakkaasti mieleen se tunne, kun seisoin varhain lauantaiaamuna ypöyksin savuavan koulun pihalla pohtimassa, mitä tässä nyt pitäisi oikein tehdä. Tästä rehtorin painajaisesta alkoi poikkeuksellinen vuosi meille kaikille. Reilu viikko tulipalon jälkeen Suomen hallitus ilmoitti erityistoimista, joiden seurauksena oppilaat siirtyivät etäopetukseen. Arki muuttui kouluissa, työpaikoilla ja kodeissa. Meistä jokainen joutui osaltaan miettimään, mitä tässä nyt pitäisi oikein tehdä. Peruttu, siirretty myöhemmälle, järjestetään etäyhteydellä.  

Vaikka sumea epävarmuus on verhonnut vuotta, on muutama asia kirkastunut.  

Lasten ja nuorten mielekäs arki ei tapahdu vain etänä ja somessa. Heidän arkensa on koulussa ja harrastuksissa, jotka perustuvat aidoille kohtaamisille kavereiden ja opettajien kanssa. Kouluvuoteen liittyy odotettuja tapahtumia, retkiä ja kokoontumisia, jotka ovat ainutlaatuisia.  

Te rehtorit olette olleet täysin uuden edessä. Normaalin kouluarjen ja omien koulujenne mahdollisten ”tulipalojen ohella vuoteen tuli määrittelemätön ja uusi vaikeuskerroin koronan myötä. Olette järjestäneet etäkoulun, etä- ja lähiopetusta rinnakkain, uudelleenorganisoineet yo-kirjoituksia, etsineet sijaisia ja jäljittäneet altistuneita. Olette joutuneet pohtimaan henkilökunnan ja oppilaiden turvallisuutta, perumaan odotettuja tapahtumia toisensa perään, kohtaamaan paljon pettymyksen ja varmasti myös onnistumisen tunteita. Lista on loputon.  

Yrityskylä perustuu aitoihin kohtaamisiin

Talous ja nuoret TATin Yrityskylä on yksi kouluun liittyvistä nuorten odotetuimmista kohokohdista ja vierailuista. Yrityskylän perusidea rakentuu vuorovaikutukselle ja tiimityölle. Oppilaat kertovat usein palautteissamme, kuinka he ovat saaneet Yrityskylässä rohkeutta puhua uusille ihmisille ja miten he ymmärtävät nyt joukkuepelaamisen tärkeydenInnostavien oppimiskokemusten tarjoaminen on nyt erityisen tärkeää.  

Koronatilanteen muuttuessa alueittain äkillisestikin, yhteistyömme koulujen ja kuntien kanssa on ollut entistä tärkeämpää. Olen iloinen siitä, että olemme sinnikkäällä yhteistyöllä pystyneet järjestämään turvallisia vierailuita Yrityskylän oppimisympäristöön tai järjestämään korvaavaa toimintaa toteutettavaksi kouluissa. On myös ollut hienoa huomata, miten hyvä yhteistyömme on mahdollistanut sen, että pystymme nyt tarjoamaan Yrityskylä-kokemuksen oppilaille uudella toiminta-alueellamme Keski-Suomessa.  

Olemme kaikki edelleen poikkeustilanteen keskellä ja joudumme miettimään päivittäin, mitä tässä nyt oikein pitäisi tehdä? Samalla meille on kehittynyt kokemusta ja jopa rutiineja poikkeukselliseen arkeen. Toivotaan, että tilanne vähitellen helpottaa kaikille ja myös lasteni koulurehtorin painajaisena alkanut vuosi päättyy yhteisesti pidettävään kevätjuhlaan.   

Me Yrityskylässä haluamme osoittaa teille ja koko koulunne henkilökunnalle kunnioituksemme vaativasta työvuodesta ja kiitoksemme erinomaisesta yhteistyöstä.
 

Aurinkoisin kevään odotuksin,   

Kaisa Koistinen
Yrityskylän johtaja, Talous ja nuoret TAT
 

Bloggaaja

Kaisa Koistinen

Yrityskylän johtaja, Talous ja nuoret TAT

@KaisaKoistinen