X

Ilmoittaudu mukaan talousaiheiseen koulutusohjelmaan

New York

Globaali talous, yhteiskunta ja kansainvälinen media – koulutusohjelma journalisteille ja talousviestijöille

TATin ajankohtainen ja tehokas koulutusohjelma vahvistaa osallistujien kykyä ymmärtää entistä monimutkaisempia talouden ja yhteiskunnan asiakokonaisuuksia. Lyhytkestoisen kurssin aikana opitaan käsittelemään ja analysoimaan taloudellista aineistoa, tulkitsemaan yritysjohdon näkökulmia sekä arvioimaan yrityksien toimintaa myös globaalisesta näkökulmasta.

TATin koulutusohjelman sisällöt suunnitellaan aina vallitsevan yhteiskunnallisen keskustelun lähtökohdista. Tiivis ja monipuolinen koulutus on paitsi tehokas tapa päivittää omat taloustiedot, myös ainutlaatuinen verkottumismuoto. Yritystalouteen perehdytään muun muassa yrityssimulaation, tunnuslukuharjoitusten ja yritysvierailujen avulla.

Lähityöskentelyn lisäksi koulutukseen kuuluu matka New Yorkiin, jossa tutustutaan Yhdysvaltojen keskeisiin mediataloihin sekä kansainvälisesti tunnettuihin talous- ja yhteiskuntapolitiikan asiantuntijoihin. Matkaan kuuluu myös globaalia yritystaloutta käsittelevä puolen päivän seminaariosuus, jonka pitää joukko Yhdysvalloissa toimivia suomalaisyrittäjiä.

Ohjelma ajoittuu maalis-huhtikuuhun 2018. Osallistumiseen ei vaadita aiempia alan opintoja.

Aikataulu

1. jakso: Yhteiskunta ja talouden perusteet 12.–13.3.2018

Jakson johdantona on katsaus Suomen talouden nykytilaan sekä suomalaisen yhteiskunnan ja poliittisen järjestelmän toimivuuteen. Ensimmäisen päivän aikana perehdymme maailmantalouden tilanteeseen Suomen talouden näkökulmasta. Tarkastelemme esimerkiksi eurooppalaista tilannetta erityisesti Suomen kilpailukyvyn ja Venäjän suhteen.

Toisena päivänä opimme tulkitsemaan tärkeitä talouden tunnuslukuja. Perehdymme yritysten talouteen käytännön esimerkkien avulla ja opimme tekemään tulkintoja syventävien harjoitustehtävien avulla.

2. jakso: Talous ja yritykset 9.–10.4.2018

Ensimmäinen päivä keskittyy toimittajien työnkuvassa tapahtuneisiin muutoksiin ja avaa myös mediatalouden viimeisiä trendejä. Päivän aikana kuulemme viestintäjohtajan puheenvuoron siitä, miten yritysviestijä työskentelee median kanssa. Päivä päättyy yritysvierailuun.

Toisena päivänä teemme laajan katsauksen yritystoiminnan nykyisiin haasteisiin ja vaatimuksiin. Lähestymme asiaa niin kotimarkkinoilla toimivan kuin kansainvälisen, vientiin erikoistuneen yrityksen kannalta. Tavoitteena on syventää osallistujien näkemyksiä yrityksen strategian toteuttamisesta, päivittäisestä johtamisesta sekä toiminnasta. Paneudumme myös vallitsevaan ongelmaan: miksi suomalaisten myynti- ja markkinointitaidot ovat edelleen puutteelliset.

3. jakso: Globaali talous – opintomatka New Yorkiin, 7 vrk, 14.–21.4.2018

Matkan aikana osallistujat tutustuvat Yhdysvaltojen talouteen, politiikkaan sekä mediaan. Ohjelmaan sisältyy verkostoitumista eri alojen kansainvälisten asiantuntijoiden kanssa sekä vierailuja mielenkiintoisiin kohteisiin, kuten taloustietotoimisto Bloomberg, NYSE, Moody’s, Reuters ja YK.

Puolen päivän seminaariosuudessa Yhdysvalloissa toimivat suomalaiset yritykset ja yritysjohtajat avaavat kurssilaisille kansainvälisyyteen ja globaaliin talouteen liittyviä haasteita.
Matkan ohjelmaa räätälöidään myös kurssilaisten etukäteen esiin nostamien aiheiden ja toiveiden pohjalta. Opintomatka on valinnainen.

Hinta

Koulutusohjelman kokonaishinta (jaksot 1–3) on 4 400 euroa (alv 0 %). Hinta sisältää ensimmäisen jakson majoituksen kokoushotellissa pääkaupunkiseudun läheisyydessä sekä kolmannen jakson opintomatkan.

Pelkkien Suomessa järjestettävien koulutusjaksojen (1–2) hinta on 2 800 euroa (alv 0 %), sisältäen ensimmäisen jakson majoituksen kokoushotellissa pääkaupunkiseudun läheisyydessä.

Pelkän opintomatkan (jakso 3) hinta on 2 950 euroa (alv 0 %) sisältäen lennot, lentokenttäkuljetukset ja majoituksen aamiaisineen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 8. joulukuuta 2017. Ilmoittautuessasi mainitse valintasi (joko jaksot 1–2, 1–3 tai 3). Lähetä ilmoittautumisesi sähköpostilla osoitteeseen viivi.ali-loytty(a)tat.fi. Etuoikeus kolmannen jakson opintomatkaan on henkilöillä, jotka osallistuvat kaikkiin jaksoihin.

Koulutusohjelma toteutuu, jos osallistujia on vähintään 8. Ryhmän maksimikoko on 15 osallistujaa. Yksityiskohtainen kurssiohjelma valmistuu tammikuussa 2018.

Veloitamme ilmoittautumisen yhteydessä ennakkomaksun 1 000 € (alv 0 %), jota ei palauteta, mikäli osallistuja peruuttaa ilmoittautumisensa.

Tervetuloa mukaan!

 

Lisätietoja

Viivi Ali-Löytty
viestintäpäällikkö
viivi.ali-loytty(a)tat.fi
040 776 9040