X

Koulupäivä Slushissa – Takeoffissa ratkotaan yritysten tulevaisuuden haasteita

Lähes 400 toisen asteen opiskelijaa Suomesta, Ruotsista ja Virosta kokoontuu Slushin yhteydessä järjestettävään Takeoffiin, nuorten omaan bisnestapahtumaan.

TATin Bisneskursseja opiskeleville nuorilla  perjantai 22.11. on erityisen odotettu koulupäivä, sillä moni heistä viettää sen Helsingissä bisnestapahtuma Takeoffissa. Takeoff järjestetään nyt jo viidettä kertaa. Tänä vuonna osallistujissa on ammatillisia opiskelijoita selvästi aiempaa enemmän, sillä Bisneskurssien materiaalien käyttö on lisääntynyt ammatillisella puolella.

”Haluamme tarjota Bisneskursseja opiskeleville nuorille erilaisen ja elämyksellisen koulupäivän. Päivän aikana nuoret pääsevät testaamaan oppimaansa ja havainnoimaan käytännössä, millaisia haasteita tämän päivän organisaatiot kohtaavat ja millaisia tulevaisuuden työelämätaitoja haasteiden ratkomiseen tarvitaan”, Bisneskurssien kumppanuuspäällikkö Heidi Puolitaival kertoo.

Tapahtuma koostuu inspiraatiopuheenvuoroista, yhteistyökumppaneiden vetämistä työpajoista ja vierailusta Slushiin. Tänä vuonna Giphyn perustaja Alex Chung, Redhill Gamesin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Matias Myllyrinne, Tihkunan yrittäjät Elli Jaakola ja Anni Tonttila, N2:n toimitusjohtaja Alex Nieminen sekä Lipasun perustajajäsen Anni Niskakoski jakavat tarinansa osallistujille.

Työpajojen teemat käsittelevät samoja asioita, mitä tällä hetkellä yrityksissä pohditaan: vastuullisuutta, palvelumuotoilua, vaikuttamista, tekijänoikeuksia sekä tulevaisuuden työympäristöjä. Takeoffin kumppanit Lidl, Nordea, Tela, PRH ja Microsoft tuovat teemat opiskelijoille työstettäväksi erilaisina haasteina ja tehtävinä.

”Kumppaniemme järjestämät käytännönläheiset työpajat ja yrittäjien ja muiden työelämän konkareiden pitämät inspiroivat puheenvuorot ovat varmasti tapahtuman opettavaisinta sisältöä. Yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista päivän aikana lienee vierailu Slushiin, jossa opiskelijat pääsevät tutustumaan startupien maailmaan”, Puolitaival jatkaa.

”Takeoff 2018 kuuluu elämäni kohokohtiin. Se on ollut paras mahdollisuus päästä kurkistamaan bisnesmaailmaan sisälle ja verkostoitumaan”, kommentoi Saara Ista Hämeenlinnan lyseon lukiosta.