X

Kiinalaislapsille oma Yrityskylä Pekingiin

TATin Yrityskylä-konseptiin pohjautuva Me & MyCity aloittaa toimintansa Kiinassa heinäkuun alussa. Koulutusinnovaatiota vie maailmalle vuonna 2018 perustettu EduTAT

Kiinassa Me & MyCity-konseptiin perustuvaa toimintaa pyörittää pekingiläinen yritys EE City. Pekingin konsepti on sovitettu kiinalaiseen yhteiskuntaan ja koulutusjärjestelmään. Pekingissä pilottiin osallistuu paikallisia peruskouluja, kohderyhmänä on 4. ja 5. luokan oppilaat. EduTATin tähtäimessä on laajentaa toimintaa myös muualle Kiinaan.

– Pekingin Me & MyCity on ensimmäinen Yrityskylän kansainvälinen versio, joka on tehty yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Kansainvälinen kiinnostus Yrityskylä-toimintaa kohtaan on valtavaa. Nytkin EduTAT käy Me & MyCity -neuvotteluja kolmella eri mantereella. Yksi syy laajaan kiinnostukseen on globaali huoli nuorten puutteellisista työelämä- ja taloustaidoista, EduTATin toimitusjohtaja Kari Väisänen toteaa.

Nokia ja UPM mukana Kiinan pilotissa

Kiinalaislapset pääsevät kokeilemaan työskentelyä myös suomalaisissa yrityksissä, sillä Kiinan EE City -oppimisympäristössä simuloidaan esimerkiksi UPM:n ja Nokian yritystoimintaa. UPM ja Nokia ovat Yrityskylän pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, jotka kokevat tärkeäksi olla mukana myös Yrityskylän ensimmäisessä kansainvälisessä versiossa.

– Käytännön ja leikin kautta oppiminen on hauskaa maasta riippumatta. Yrityskylä on ollut valtava menestys Suomessa ja uskomme, että konsepti toimii myös Kiinassa. Yhteistyökyky ja talouden kierron ymmärtäminen ovat keskeisiä taitoja kaikkialla. UPM:lle on tärkeää, että myös kestävän kehitykset teemat tulevat hyvin esille Me & MyCityssä. Ne näkyvät jo vahvasti paitsi Kiinan valtion linjauksissa, myös työelämässä ja nuorten työntekijöiden odotuksissa, sidosryhmäjohtaja Pirkko Harrela sanoo.

UPM:n ja Nokian pienoisyrityksissä oppilaat pääsevät esimerkiksi kokeilemaan paperinvalmistusprosessia ja 5G-teknologiaa. Lisäksi oppilaat tutustuvat ympäristönsuojelun käsitteisiin ja kierrätysprosessiin

EduTAT on vuonna 2018 perustettu suomalainen koulutusvientiyhtiö, jonka toimipiste sijaitsee Helsingissä. EduTATin omistaa TAT, joka on myös kehittänyt kaikki EduTATin tarjoamat oppimiskonseptit. 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Kari Väisänen
EduTAT
Puh. +358 40 013 8767
www.edutat.fi