X

Kesätyö ja alavalinnat puhuttivat Kysy opolta -chatissa keväällä

Kunkoululoppuu.fi:n Kysy opolta -chatissa käytiin kevään aikana yli 200 ohjauskeskustelua. Helmikuun lopusta huhtikuun alkuun avoinna olleessa chatissa puhuttiin eniten alavalinnoista ja kesätyöstä.

Kysy opolta -chattia toteuttavat yhteistyössä Kun koulu loppuu -sivusto ja Ohjausosuuskunta Ote. Mukana on kahdeksan niin sanottua virtuaaliopoa.

Osuuskunnan tiedottaja Sara Peltola kertoo, että kevään keskusteluissa käsiteltiin aiheita laidasta laitaan. Suosituin aihe olivat jatko-opinnot, joissa puhutti eniten korkea-asteen koulutus. Kesätyöt olivat myös ajankohtainen aihe.

– Kesäseteleistä ja Tutustu ja tienaa -kesätöistä kyseltiin paljon, Peltola listaa.

Moni ohjattavista tarvitsi tukea pohdintaan useamman kerran ja sopikin uudesta chat-sessiosta ohjaajan kanssa. Kysy opolta -chat on parhaillaan tauolla, mutta avautuu jälleen 26. kesäkuuta yhteishaun tulosten selvittyä.

Chat-ohjaajien tunnelmia kevään keskusteluista:

MONESTI KYSYMYKSET OLI SELLAISIA, JOIDEN SELVITTÄMISESTÄ OLI APUA MINULLE MYÖHEMMIN KOULUSSA OMIEN OPPILAIDEN KANSSA. ASIAKKAAT OLIVAT TOSI KIITOLLISIA.

Karoliina Kolu

ANTOISAA JA OPETTAVAISTA SEKÄ OHJAAJALLE ETTÄ VARMASTI MYÖS ASIAKKAILLE. EI TULLUT USEINKAAN TYHJIÄ HETKIÄ, VAAN PORUKKAA RIITTI. JOLLEKIN TUNTUI OLEVAN TODELLA ISO APU, ETTÄ SAI YHTEEN “PIENEEN KYSYMYKSEEN” VASTAUKSEN.

Salla Purho