X

Käytännön taloustaitoja ja vinkkejä kesätöihin – etäTET-jaksolla OP Ryhmässä 

etätet

“Suomalaisten taloustaitojen vahvistaminen on yksi OP Ryhmän vastuullisuustyön painopisteistä. Talous- ja työelämätaidot kulkevat käsi kädessä, ja on monin tavoin tärkeää, että nuoret saavat jo nuorena mahdollisuuden tutustua työelämään. Nuoruudessa opitut asiat heijastuvat pitkälle aikuisuuteen, ja meilläkin on opittavaa nuorilta”, tiivistää OP Ryhmän viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Tuuli Kousa perustellessaan osallistumista finanssialan yhteiseen etäTET-viikkoon. 

Ympäri Suomen 200 nuorta suorittaa tällä viikolla finanssialan yhteisen etäTET-jakson, eli työelämään tutustumisjakson. Mukana on niin yläkoululaisia kuin lukiolaisiakin aina pääkaupunkiseudulta Lappiin saakka. Etänä toteutettava viikko on tasa-arvoinen tapa suorittaa TET-jakso paikkakunnasta riippumatta.  

Finanssialan etäTETiin mahdollistaa alan viisi eri toimijaa, joista kukin isännöi nuorille yhden päivän. OP Ryhmän päivän aikana nuoret saavat käytännön vahvistusta työelämä- ja taloustaidoissa muun muassa OP x Rahapuhetta -opetustuokiossa. Päivän aikana kerrataan myös kesätyönhakuun liittyviä asioita, sekä kuullaan kiinnostavia uratarinoita finanssialalta.  

Kyky hallita omaa taloutta on tärkeä kansalaistaito, jota voi opetella jo nuorella iällä. OP Ryhmä vahvistaa lasten ja nuorten taloustaitoja valtakunnallisesti osuuspankkien koulu- ja oppilaitoskäynneillä sekä yhteistyökumppanuuksien kautta. Vuonna 2020 näissä kohtaamisissa tavoitettiin yli 50 000 nuorta. 

 

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä koko toimialan kattava etäTET-jakso kokoaa tasavertaisesti nuoret yhteen asuinpaikasta riippumatta. Viikon ohjelma on jaettu viiden eri toimijan kesken. Mukana ovat Finanssiala ry, Danske Bank, Varma, OP ryhmä ja Nordea. Kukin toimija isännöi nuoria yhden päivän ajan. Lue Finanssiala ry:n etäTET-päivästä täältä ja Danske Bankin päivästä täältä.