X

Kampin Katujuhla tulvi yrittäjäenergiaa

Yrittäjän Päivän päätapahtuma oli tänä vuonna Kampin Katujuhla. Narinkkatori täyttyi innokkaista yrittäjistä ja vesikuuroista.

Valtakunnallista Yrittäjän Päivää juhlittiin tänä vuonna lauantaina 5.9. ympäri Suomen. Pääjuhla järjestettiin Kampin Narinkkatorilla. Tänä vuonna järjestämisvastuussa oli Taloudellinen tiedotustoimisto TAT. Erityiseksi kohderyhmäksi valikoituivat nuoret.

katujuhla_2

Tapahtuma järjestettiin rennossa katufestarihengessä ja iloista yrittäjyyttä torilla nähtiinkin. Sade – tai yrittäjän hiki, kuten valtiovarainministeri puheessaan sanaili – ei lannistanut sitkeää yrittäjäjoukkoa.

Punaisen pensselin Nora Ojanperä valmisteli osastoa esittelykuntoon. Mukana myös Seitsemäs huone.

Punaisen pensselin Nora Ojanperä valmisteli osastoa esittelykuntoon. Mukana myös Seitsemäs huone.

Tapahtuman iskulauseeksi muodostui ”Yrittäjyys on tapa toteuttaa omia unelmiaan. Me haluamme näyttää, mistä yrittäjät unelmoivat.” Paikalle saapuikin liki kaksikymmentä erilaista yrittäjää, jotka esittelivät toimintaansa ja omia unelmiaan.

– Kampin katujuhla oli uusi positiivinen yrittäjätapahtuma, jossa poliitikkojen ja yrittäjien inspiroivat puheenvuorot ja musiikkiesitykset olivat lomittain, kertoo Kampin Katujuhlaan osallistunut yrittäjä Taru Päivike tunnelmistaan.

alpakat

Alpakat kuuluvat Koiramäen kartanolle.

Aamupäivän aikana torilla nähtiin ihastuttavia alpakoita, joogahetki sekä upea muotinäytös.

Pääministeri Juha Sipilä piti puheenvuoron yrittäjille. Lavalle kipusi myös valtiovarainministeri Alexander Stubb Nuori Yrittäjyys -kummin ominaisuudessa.

Juha Sipilä

Musiikista vastasivat nuoret nousevat rap-lupaukset Bizzyiam, TBR ja MC Hugo.

TBR

TBR lavalla.

Taru Päivike

Taru Päivike

Yrittäjyys inspiroi

Taru Päivikkeellä on oma yritys Ekonomikoulu Oy, joka järjestää yrittäjäkoulutusta ja tarjoaa yrittäjän ammattitutkintoa.

– Kouluttautumisesta ei ole yrittäjälle mitään haittaa. Päinvastoin siitä on haittaa, jos koulutus puuttuu, kertoo Päivike.

– Olen yrittäjänä erittäin onnellinen. Saan tehdä juuri niitä asioita, joihin itse tunnen mielenkiintoa ja intohimoa. Ei pääse kyllästymään, koska päivät ovat hyvin erilaisia, kiteyttää Päivike omat ajatuksensa yrittäjyydestä.