X

Kaksi tarinaa esimerkin voimasta

Yrittäjät ja yrittäjyys olivat vahvasti esillä koko viime viikon ajan. Syy oli tärkeä: vuodesta 1997 on syyskuun viidentenä vietetty Yrittäjän Päivää. Koulut ovat alkaneet huomioimaan päivän jo aika laajasti. Me TATtilaisetkin jalkauduimme yläkouluille eri puolilla Suomea.

Itse olin Vantaalla Tuomelan koululla. Järjestimme yhdessä 4H-liiton kanssa 9.-luokkalaisille yrittäjyysrasteja. Rasteilla oli tehtäviä jätskikioskin pyörittämisestä myyntipuheen pitämiseksi. Lisäksi kolmikymppinen sarjayrittäjä Mikko Niemelä kertoi, miten kipinä yrittäjyyteen syttyi.

Mikon tarina on aika tyypillinen yrittäjille. Koulussa kiinnosti kaikki se, mikä ei ollut sallittua. Tosin koulukin sujui hyvin, mutta kielletty kiinnosti. Kun Mikko sai eteensä koneen tai laitteen, hän hajotti sen nähdäkseen mitä sen sisällä oli. Halu saada karkkirahaa sai mielikuvituksen liikkeelle. Niinpä hän keksi kerätä välitunnilla kavereilta soittolistoja, joiden kappaleita hän sitten iltaisin poltti cd:lle, ja möi seuraavana päivänä. Siitä se lähti.

Tietokoneiden kehittyessä laitteiden hajottaminen sai uuden muodon: hakkerointi.  Kun jonkin yrityksen kotisivuille oli onnistuttu murtautumaan, soitto yritykseen, ja siitä alkoi kaupanteko: ”Me paljastimme tietoturvaongelmanne, haluatteko että laitamme sen kuntoon?”. Liikeidea oli valmis. Tänä päivänä Patria omistaa kyberturvallisuuteen erikoistuneesta Silverskinistä merkittävän siivun. Myyntikonttoreita on eri puolilla maailmaa. Menestys on mahdollistanut oman shampanjamerkin sekä endurotallin.

Uuden sukupolven yrittäjä

Mikkoa kuunnellessa mietin, että hän edustaa uudenlaista yrittäjäsukupolvea. Hän on korkeasti koulutettu. Aikaisemmin yrittäjien koulutustausta oli tyypillisimmillään ammatillinen, olivathan useat yrittäjät kädentaitajia. Yrittäjien matalampi koulutustausta on näkynyt jonkinlaisena nihkeytenä tai haluttomuutena kasvaa. Kotimaan markkinatovat riittäneet monille.

Mikko on lähtenyt kansainvälistämään yritystään aika nopeasti.  Äänessä ei ole voivottelua ja valitusta, vaan selkeästi halu menestyä. Ei ihme, että oppilailta saadussa palautteessa päivästä korostuivat sanat yhteistyökyky, sinnikkyys, avoimuus, rohkeus, kärsivällisyys, kunnianhimo, sisu, avoimuus, motivaatio ja osaaminen!

Kannustusta myös tarvitaan

Uskon, että Mikon esimerkki rohkaisi nuoria kulkemaan kohti omaa intohimoa. Esimerkin ja kannustuksen merkityksen nosti esille myös nuori tamperelainen opiskelija, joka oli kertomassa Tammer Nova -rotaryklubin jo 10 vuotta lukiolaisille järjestämästä Nuoret naiset johtamisurille -kurssista. Hän oli kurssin aikana tavannut Marimekon toimitusjohtajan Tiina Alahuhta-Kaskon. Tapaaminen teki häneen niin suuren vaikutuksen, että nyt yliopistossa journalistiikan opinnot aloitettuaan, hän on Alahuhta-Kaskon esimerkin kannustamana ilmoittautunut vapaaehtoisena erilaisiin johtamistehtäviin. Niin ne kohtaamiset ja hyvät esimerkit vaikuttavat.

Bloggaaja

Liisa Tenhunen-Ruotsalainen

Johtaja, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Kirjoittaja on kaikista nuorten hyvinvoinnin parantamiseen liittyvistä asioista kiinnostunut opetuksen kehittämisen konkari, jonka vapaa-aika kuluu neljän lapsenlapsen kanssa.

Seuraa Liisaa Twitterissä: @LiisaTenhunenRu