X

Kahdeksasluokkalaisten taloussankarit kruunataan joulukuussa

Läpi syksyn käynnissä ollut kahdeksasluokkalaisille suunnattu taloustaitokilpailu huipentuu 12. joulukuuta Nordean pääkonttorilla Vallilassa järjestettävään Taloussankari-finaaliin. Kyseessä on Suomen ensimmäinen yläkoululaisille suunnattu taloustaitoihin keskittyvä joukkuekilpailu.

Loppukilpailuun on karsintojen kautta valikoitunut 10 viisihenkistä joukkuetta ympäri Suomen. Karsintavaiheessa joukkueet pelasivat läpi Taloussankari-pelin ja tuottivat aiheeseen liittyvän Instagram-videon. Taloussankari-loppukilpailu on suunniteltu yhdessä Nordeassa TET-harjoittelussa olleiden nuorten kanssa.

”Nuorten talous- ja yrittäjyystaitojen edistäminen on jo vuosia ollut Nordean yhteiskuntavastuutoiminnan ydintä. Taloussankarin ja oppilaitoksissa tekemämme yhteistyön avulla olemme tavoittaneet tuhansia nuoria. Tämän syksyn Taloussankari-kilpailussa on lisäksi korostettu yhteisöllisyyttä, kun ensimmäistä kertaa yläkoululaiset ovat voineet taloustaidoissa kilpailla joukkueena”, Nordean Suomen maajohtaja Ari Kaperi kertoo.

Nuorten talousosaamisen kehittämiseen on tullut toiveita myös nuorilta itseltään. Talous ja nuoret TATin tekemän tutkimuksen mukaan 76 prosenttia nuorista haluaisi parantaa omaa talousosaamistaan (Nuorten talousosaaminen 2018).

”Taloussankari-pelissä nuoret ovat päässeet kehittämään taloustaitojaan heille luontaisella tavalla – pelaamalla. Kilpailussa he pääsevät testaamaan pelissä ja koulussa oppimiaan taloustaitoja. Kilpailu kehittää myös tärkeitä tulevaisuuden työelämätaitoja: aloitteellisuutta ja yhteistyötä”, kommentoi TATin johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen.

Finaalissa taloustaidot ratkaisevat – palkintona tablettitietokoneita koululle

Loppukilpailussa joukkueet mittelevät aluksi toiminnallisessa semifinaalissa, jonka tehtävien perusteella kolme joukkuetta pääsee finaaliin. Finaalissa vastataan talousaiheisiin kysymyksiin tietovisan hengessä. Eniten oikeita vastauksia saanut joukkue voittaa. Myös nopeus on valttia.

Voittajajoukkue saa Taloussankari-tittelin ja voittopokaalin sekä 10 tablettitietokonetta edustamalleen koululle nuorten digitaitojen edistämiseksi. Lisäksi voittajajoukkueen jäsenet saavat henkilökohtaiset 50 euron stipendit.

 

Taloussankari on TATin, Pörssisäätiön ja Nordean yhteistyössä kehittämä mobiilipeli, joka lanseerattiin vuoden 2018 syksyllä. Tähän syksyyn mennessä peliä on pelannut jo 25 000 pelaajaa ja peliä on pelattu myös muissa Pohjoismaissa. Tänä syksynä Taloussankari on Nordean toimesta viety myös elokuvateattereihin, kun syyskuussa Finnkinon leffateattereissa pyöri Nordean rahataito-leffapeli, joka oli kehitetty suositun Taloussankari-mobiilipelin pohjalta.