X

Tilaa toivomasi kiertuetallenne alta löytyvällä lomakkeella. Kiertuetallenteet lähetetään kouluille ja oppilaitoksille syyskuun aikana.

 1. Mun elämä, mun työ

  Kohderyhmä: ammatilliset oppilaitokset 

  TATin ammatillisille oppilaitoksille suunnattu on työelämä- ja talouspainotteinenMun elämä, mun työ –esitys. Oppitunnin mittainen (45–60 minuuttia) esitys on suunnattu 15–25-vuotiaille opiskelijoille ja sen tavoitteena on antaa konkreettisia ja käytännönläheisiä vinkkejä työelämää varten sekä osoittaa esimerkein mikä merkitys työelämätaidoilla on nuorten tulevaisuudessa. Esitys muistuttaa myös arjen talouden karikoista, sillä työ ja talous kulkevat käsi kädessä. 

  Miksi työelämästä pitää puhua opiskelijoille? 

  Työelämä on suuressa murroksessa. Työ ei kuitenkaan katoa, vaan sen sisältö muuttuu ja koulutuksen merkitys kasvaa. Työelämätaitojen puute vaikuttaa nuorten työmotivaatioon. Miten nuoret voivat parantaa mahdollisuuksiaan pärjätä tulevaisuuden työelämässä?

 2. Mun elämä, mun tulevaisuus

  Kohderyhmä: lukiolaiset 

  Mun elämä, mun tulevaisuus –esitys on suunnattu lukiolaisille. Esitys käsittelee nuorten tulevaisuuden työelämätaitoja, omista vahvuuksia, oman polun löytämisestä lukiovuosien jälkeen sekä taitoja, joihin kannattaa opiskeluaikoina panostaa. 

  Tulevaisuuden työelämä tuo haasteita ja nuoret kaipaavat siihen tukea. Kyky sopeutua muutokseen, rohkeus, innokkuus ja yhteistyötaidot ovat niitä taitoja, joita tulevaisuuden työelämässä tarvitaan. 

 3.  Mun elämä, mun vastuu

  Kohderyhmä: 4.-luokkalaiset 

  Mun elämä, mun vastuu -oppitunti on alakoulun yhteiskuntaopin tunnille sopiva kokonaisuus, jonka avulla lapset oppivat perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisesti vastuullista toimintaa ja siihen kasvamista.

  Oppitunnilla havainnollistetaan vastuun merkitystä tarinoiden kautta ja rakennetaan oppilaan ymmärrystä omistamisesta, omasta vastuusta ja sen merkityksestä oman tulevaisuuden näkökulmasta. Tunnilla keskustellaan myös omasta rahankäytöstä, veroista, yrittäjyydestä ja työelämästä.

Etäkiertue oppilaitokseenne?

Oppilaitoksen työntekijä voi tilata haluamansa kiertuetallenteen ryhmälleen katsottavaksi alla olevan lomakkeen avulla. Tallenteet toimitetaan tilanneille oppilaitoksille syyskuun aikana, ja niiden mukana tulee kuhunkin kiertueaiheeseen sopivat tehtävänannot.  

 

  Tutustu myös