X

Kunkoululoppuu.fi-sivusto antaa tietoa peruskoulun ja toisen asteen jälkeisistä valinnoista, opiskelusta ja työelämästä. Palvelu tarjoaa vastauksia koulutusta ja tulevaisuutta koskeviin kysymyksiin.

Kannustusta ensimmäisiin työkokemuksiin

Kunkoululoppuu.fi sisältää tarpeellista tietoa työelämään tutustumisen ensimmäisistä askelista. Sivusto antaa ohjeistusta TET-paikan löytämiseen ja harjoittelun toteuttamiseen.

Kesätyö on monelle nuorelle ensimmäinen kokemus oikeasta työelämästä, siksi olemme keränneet palveluumme paljon tietoa myös työnhausta, työelämästä ja esimerkiksi Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelumallista.

Apua ammatinvalintaan

Suosittu Duunikone auttaa tunnistamaan omia vahvuuksia ja kutsumusta. Testin avulla voi selvittää mitkä yleisimmistä ammateista parhaiten sopisivat omaan persoonaan sekä kiinnostuksen kohteisiin. Sivustolla on lisäksi paljon videoita, joiden avulla voi tutustua eri aloihin, oppilaitoksiin ja koulutuspolkuihin.

Kun koulu loppuu – Nuorison tulevaisuusraportti

Tutkimme vuosittain nuorten käsityksiä tulevaisuudesta ja työelämästä. Kun koulu loppuu -tutkimukseen osallistuu vuosittain tuhansia yläkoululaisia ja toisen asteen opiskelijoita. Löydät julkaistut tutkimusraportit osoitteesta kunkoululoppuu.fi/tutkimus.

 

Tutustu myös