X

Duunikoutsi on vuoden paras digitaalinen oppimisratkaisu

Suomen eOppimiskeskus ry:n järjestämässä eEemeli-kilpailussa valitaan vuosittain parhaita digitaalisia oppimisratkaisuja. Vuoden 2020 voittajaksi valittiin Talous ja nuoret TATin kehittämä Duunikoutsi-mobiilisovellus.

Duunikoutsi sai tuomaristolta erityistä kiitosta siitä, kuinka hyvin se vastasi tämän vuoden kilpailun kriteereihin: hyvinvoinnin ja tunne- sekä vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen, vahvuuksien tunnistamiseen sekä oppimaan oppimisen taitojen tukemiseen. Duunikoutsi on tuomariston mukaan ajankohtainen ja helppokäyttöinen tuote, joka ohjaa nuorta positiivisen vahvistamisen avulla ja tekee personoidun oppimispolun näkyväksi robokoutsin avulla.

”Kehitimme Duunikoutsin nuoren työkaluksi ja apuvälineeksi. Sen tavoitteena on antaa nuorelle varmuutta työelämää varten sekä tukea nuorta omien vahvuuksien ja kiinnostuksen kohteiden tunnistamisessa. Vajaassa vuodessa olemme saaneet kiittelevää palautetta opinto-ohjaajilta, tästä sovelluksesta on tullut varsinainen opon pikku apuri”, TATin kumppanuuspäällikkö Riikka Lehtinen kommentoi.

”Olemme erittäin otettuja Duunikoutsin saamasta tunnustuksesta. Tällä tiellä on hyvä jatkaa – jatkamme Duunikoutsin kehittämistä seuraavaksi osana osaamiskeskustyötä. Tarkoituksenamme on tuoda myös vapaa-aika ja siellä kartutettu osaaminen osaksi Duunikoutsia”, Lehtinen kertoo.

Duunikoutsi-mobiilisovellus on nuorten työelämävalmentaja, joka auttaa tunnistamaan ja sanoittamaan osaamista ja vahvuuksia sekä etsimään TET-paikkaa, kesätöitä tai unelmien työtä. Nuori etenee sovelluksessa tekemällä pieniä haasteita. Itsetuntemuksen haasteita tekemällä nuorelle muodostuu osaamispohjainen CV, jonka hän voi tilata CV-koneesta omaan sähköpostiin. Nuoren apuna on tekoälypohjainen Robokoutsi. Se suosittelee aiheita ja nuoren palautteen pohjalta personoi suositteluja ja tekee näkyväksi aihekartalla nuoren etenemisen ja kiinnostuksen. Duunikoutsi sisältää sen, mitä työnhausta tarvitsee tietää: vinkit, CV:n, testejä ja inspiroivia uratarinoita.

Duunikoutsin voi ladata maksutta mobiilisovelluskaupoista. Sovelluksen on kehittänyt TAT yhdessä Oikotie Työpaikkojen ja SAK:n kanssa. Teknisestä toteutuksesta vastaavat 10Monkeys ja Headai.