X

”Virkistävä, näkemyksiä laajentava ja hyvin opettavainen koulutus. Opin todella paljon yritysmaailman johtamisesta ja arvoista. Samalla oma työ sai perspektiiviä ja suhteutui uudella tavalla kokonaisuuteen.”

Vuonna 2017 pilotoitu ja runsaasti kehuja saanut Critical Friends – koulut ja yritykset yhdessä -vertaismentorointiohjelma jatkuu kolmatta vuotta. Vuoden alusta on käynnistyvät omat ryhmänsä rehtoreille ja yritysjohtajille sekä opinto-ohjaajille ja HR-ammattilaisille. Molempiin ryhmiin valittiin osallistujat hakemusten perusteella peruskouluista ja toisen asteen oppilaitoksista sekä yrityksistä.

Critical Friends pähkinänkuoressa

Critical Friends on vertaismentorointiohjelma, joka yhdistää koulut ja yritykset paikallisesti. Noin yhdeksän kuukautta kestävässä pari- ja ryhmätyöskentelyssä kehitetään osallistujien asiantuntijuutta ryhmästä riippuen johtamisessa, viestinnässä, osaamisen tunnistamisessa, työelämätaidoissa ja nuorten ohjaamisessa työelämään.

Jokainen koulutukseen mukaan valittu osallistuja saa rinnalleen oman työparin, kriittisen ystävän, joka pyritään löytämään maantieteellisesti mahdollisimman läheltä. Tavoitteena on rakentaa yrityksen ja koulun välille mielekästä yhteistyötä, joka toivottavasti jatkuu myös koulutusohjelman jälkeen.

Toiminnan keskiössä on parityöskentely, jonka lisäksi tavataan ryhmänä. Koulutus sisältää kolme lähitapaamisjaksoa (2 + 1 + 1 päivää). Lähitapaamisissa otetaan käyttöön ryhmän omaa osaamista ja jaetaan tietoa sekä taitoja vastavuoroisesti. Lähijaksojen lisäksi osallistujat suorittavat erilaisia etätehtäviä, kuten käyvät varjostamassa sparrausparinsa työpäivää sekä tekevät paristaan osaamisanalyysin.

”Tiiviit lähipäivät, mutta sitäkin antoisammat! Päivät havainnollistivat töidemme samankaltaisuutta, mutta myös erilaisuutta. Tämä oli mielenkiintoista ja silmiä avaavaa!”

Yrityksille koulutus tarjoaa kanavan yhteiskuntavastuun toteuttamiseen, yhteistyömahdollisuuksia lähikoulujen kanssa, kanavan kuulla tulevaisuuden työntekijöistä ja heidän asenteistaan sekä innostaa nuoria omalle toimialalle. Koulusta tulevan parin kanssa on mahdollista reflektoida omaa johtaja- tai ohjaajaprofessiotaan ilman kilpailuasetelmaa.

Koulutukseen osallistuminen vie aikaresurssia neljän lähitapaamispäivän lisäksi noin 20 tuntia.

Vuoden 2019 koulutusohjelmat rahoittavat Opetushallitus ja TAT. Koulutus on osallistujille maksuton. Mukana olevat opinto-ohjaajat ja rehtorit vastaavat omista matka- ja majoituskustannuksistaan.

Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!

Lisätiedot:

Johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen
Talous ja nuoret TAT
liisa.tenhunen-ruotsalainen(a)tat.fi
puh. 040 545 2198

 

 

Critical Friends -koulutusohjelmissa vuosina 2017, 2018 ja 2019 ovat olleet mukana seuraavat organisaatiot: 

Atria, Betonimestarit, DHL Global Forwarding, Elenia, Elisa, Empower, Eventio, Fazer Finland, Frantic, Freeport Cobalt, Iisi Up, John Deere Forestry, Junttan, Kaisanet Oy, Kaakon viestintä, Kemppi, Kirkon Ulkomaanapu, K-market Peltolammi, Lassila&Tikanoja, Lasten Päivän Säätiö / Linnanmäki, Leanware, Liedon Säästöpankki, Metsä-Kiesit, Milapro/Familiar, Musti ja Mirri, Neste, Netprofile, Nokia, Personalhuset Staffing Group, Pirkanmaan Osuuskauppa, Pohjanmaan kauppakamari, Ponsse, Ravintolakolmio, Restel, Robert Bosch, Saarioinen, Saintex, Salomaa yhtiöt, Siivouspalvelu Kota, SITRA, Skoda Transtech, SOK, SOL Palvelut, Solteq, Telatek, Transport Kinnunen, Trimedia, Troot Network, Turun kauppakamari, UPM Kymmene, Valio, Valmet, Vincit sekä Yrittäjät.