X

Vuonna 2017 pilotoitu ja runsaasti kehuja saanut Critical Friends – rehtorit ja yritysjohtajat yhdessä -vertaismentorointiohjelma saa jatkoa. Tänä vuonna TAT kutsuu mukaan koulutusohjelmaan henkilöstöhallinnon ammattilaisia sparraamaan opinto-ohjaajia peruskouluista, lukioista ja ammatillisista oppilaitoksista.

Opinto-ohjaajien ja HR-ammattilaisten yhteisessä Critical Friends -koulutuksessa ratkotaan työelämätaitojen ja työelämän pelisääntöjen ydinkysymyksiä. Jokainen osallistuja saa rinnalleen oman työparin, kriittisen ystävän, joka pyritään löytämään maantieteellisesti mahdollisimman läheltä. Tavoitteena on rakentaa yrityksen ja koulun välille mielekästä yhteistyötä, joka toivottavasti jatkuu myös koulutusohjelman jälkeen.

Koulutus sisältää vuonna 2018 kolme lähitapaamisjaksoa (2 + 1 + 1 päivää). Lähitapaamisissa otetaan käyttöön ryhmän omaa osaamista ja jaetaan tietoa sekä taitoja vastavuoroisesti. Lähijaksojen lisäksi osallistujat suorittavat erilaisia etätehtäviä, kuten käyvät varjostamassa sparrausparinsa työpäivää sekä tekevät paristaan osaamisanalyysin.

Yrityksille koulutus tarjoaa kanavan yhteiskuntavastuun toteuttamiseen, yhteistyömahdollisuuksia lähikoulujen kanssa, kanavan kuulla tulevaisuuden työntekijöistä ja heidän asenteistaan sekä innostaa nuoria omalle toimialalle.

Koulutusohjelman rahoittaa TAT ja se on osallistujille maksuton. Mukana olevat opinto-ohjaajat vastaavat omista matka- ja majoituskustannuksistaan.

Ensimmäinen lähitapaaminen järjestetään Tampereella 23.-24.4. Toinen lähijakso toteutetaan Kuopiossa elokuun lopulla ja kolmas Helsingissä marraskuun lopulla.

Mukana koulutuksessa on 15 opinto-ohjaajaa eri puolilta Suomea. Heitä sparraavat HR-ammattilaiset seuraavista yrityksistä: CP Kelco, Fazer Finland, Freeport Cobalt, Leanware, Liedon Säästöpankki, Personalhuset Staffing Group, Pirkanmaan Osuuskauppa, Ponsse, Saarioinen, UPM Kymmene sekä Vincit.

Etsimme vielä yrityskumppaneita Joensuusta, Oulusta, ja Turusta. Ota yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut lähtemään mukaan!

 

Lisätiedot:

Tuottaja Auri Kohola
Taloudellinen tiedotustoimisto TAT
auri.kohola(a)tat.fi
puh. 040 823 9803