X

Critical Friends -koulutus saa jatkoa – nyt kohtaavat opot ja HR-ammattilaiset

Opinto-ohjaajien ja henkilöstöhallinnon ammattilaisten yhteinen Critical Friends -koulutus starttaa maaliskuussa. Vertaismentorointiin perustuvan ohjelman keskiössä ovat työelämätaidot ja osaamisen tunnistaminen. Maksuttomaan koulutukseen otetaan mukaan 15 työskentelyparia.

”Paras koulutus ikinä: yritysjohdon osaaminen toi todella paljon uusia näkökulmia.”

”Luennoista virinneet keskustelut olivat antoisia ja hyviä.”

”Etenkin rehtorien toimenkuvan laajuus yllätti yritysjohtajia.”

Näillä sanoilla päättivät viime vuonna Critical Friends -koulutusjakson 21 rehtoria. Heitä sparrasi TATin, Jyväskylän yliopiston Koulutusjohtamisen instituutin, Suomen rehtorit ry:n ja Opetushallituksen yhteisessä täydennyskoulutuksessa 21 yritysjohtajaa. Rehtori-yritysjohtaja-parit keskustelivat muun muassa taloushallinnosta, henkilöstöjohtamisesta ja kriisiviestinnästä sekä antoivat palautetta toistensa töistä.

Onnistuneesti pilotoitu ja runsaasti kehuja saanut vertaismentorointiohjelma saa nyt jatkoa. Tänä vuonna TAT kutsuu mukaan koulutusohjelmaan opinto-ohjaajia peruskouluista, lukioista ja ammatillisista oppilaitoksista.

Opot saavat sparrauspareikseen henkilöstöhallinnon ammattilaisia, jotka tuovat paitsi parinsa, myös koko ryhmän käyttöön omaa erityisosaamistaan esimerkiksi rekrytointiin tai osaamisen kehittämiseen liittyen. Tavoitteena on muodostaa työskentelyparit siten, että fyysinen välimatka työpaikkojen välillä ei ole kovin pitkä. Näin pyritään takaamaan jouheva yhteistyö koulujen ja yritysten välillä myös koulutusohjelman jälkeen.

Vuoden 2018 loppuun kestävään täydennyskoulutukseen kuuluu kolme lähitapaamisjaksoa sekä erilaisia etätehtäviä. Parit käyvät muun muassa varjostamansa toistensa työpäiviä.

Ilmoittautuminen on avoinna opinto-ohjaajille 5.−25.2.2018. Mukaan valitaan 15 osallistujaa.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

 

Kuva: 123rf.com